Foci vb 2022

2022.12.09. 14:00

Katarból jelentjük: olyan, mint egy szülinap az eminenseknek

Kiss Róbert Richard újságíró nemcsak turisztikai szakértő, hanem a labdarúgás szerelmese is. Az elmúlt 24 évben minden világbajnokságon ott volt, így most sem hagyta ki, Katarban kíséri figyelemmel a világfocit és a különleges helyszínt.

PN

Katarban minden a vb-ről szól ezekben a napokban

Fotó: KRR

A mindennapoknak valóban nem része az alkohol, mint a korábbi világversenyek idején. - Bár mindig hozzá lehet jutni ahhoz, amire az embernek van pénze, ez természetes dolog, bár hozzáteszem, hogy itt olyan sok esemény van, olyan sok mérkőzés, olyan sok látnivaló, hogy azt gondolom, hogy a turisták többsége ezen túlteszi magát – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kiss Róbert Richard. - Ez másról szól. Például ha moziba megyünk, popcorn nélkül is tudjuk élvezni a filmet és kellemesen érezni magunkat. A pattogatott kukorica csak egy plusz dolog, de nem feltétel – nyilatkozta szerkesztőségünknek. 

A kitűnők 

- Ez a mostani vb picit egy olyan születésnapi bulira hasonlít, mint amikor a legjobb tanulók meghívják a többieket, de csak azokat, akik pazarul teljesítenek az iskolában, de a csínytevőket nem szeretnék ott látni a partin. Itt azért nem az van, mint Dél-Afrikában, vagy Brazíliában, hogy az emberek közül sokan idejönnek, és olyan szurkolók is, akik a B középnek, a kemény magnak a tagjai. 

Például iráni szurkolókkal is beszélgettem, az egyik mérnök volt, egy cégnek a menő vezetője, a felesége PhD-s építész volt, aki érdeklődött a történelem iránt. Itt már önmagában az, hogy valaki eljusson ide, fizesse a szállását, az már jelentős szűrő. Hiszen ez most nem úgy működik, hogy beülök az autómba, leparkolok, és szerzek egy jegyet… 

 

Szurkolók és a barátság 

- Ugyanakkor a világbajnokságokban az a csodás, hogy itt a jegyvásárlási rendszernek köszönhetően ugyan kialakulnak bizonyos csomópontok a lelátókon, de vegyülnek a szurkolók. Én is voltam olyan mérkőzésen, ahol 10 az egyik, aztán 30 a másik táborhoz tartozott, és így tovább. Lényegében sokkal barátibb a hangulat, még az egymással nem túl jó viszonyt ápoló országok között is, mint általában. Amiket a médiában olvasunk, az erős karikírozása gyakran a történteknek, mert a valóságban sokkal inkább barátkoznak, beszélgetnek, ismerkednek egymással a szurkolók egy világbajnokságon, mint egy hagyományos mérkőzésen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!