Foci vb 2022

2022.12.09. 11:28

Horvátország-Brazília: garantált a hosszabbítás?

Pénteken két negyeddöntővel folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság. Délután négytől a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott brazil válogatott mérkőzik a horvát csapattal.

ÉM

Fotó: AFP

Az előző vb-n ezüstérmes horvát válogatott a nyolcaddöntőben 1-1-es döntetlent játszott a japán csapattal, majd tizenegyespárbajt követően jutott a legjobb nyolc közé. Zlatko Dalic csapata elképesztő sorozatban van, ugyanis a legutóbbi nyolc egyenes kieséses szakaszban rendezett mérkőzéséből hetet hosszabbítás után nyert meg, egyedül a 2018-as vb-döntőt bukta el rendes játékidőben. 

Dalic a találkozó előtt félelmetesnek nevezte Brazíliát. A horvátok szövetségi kapitánya a brazilok nyolcaddöntős sikere - 4-1 a Koreai Köztársaság ellen - után nem rejtette véka alá azt a véleményét, mely szerint a története hatodik világbajnoki címéért küzdő Selecao a mezőny legerősebb és legjobb válogatottja a mostani tornán. 

"Nézzünk szembe a ténnyel, ők az esélyesek. Nemcsak amiatt mondom ezt, amit eddig láttam tőlük, hanem mert a játékosaik minősége, technikai tudása és értéke a mutatott futballjukhoz hasonlóan félelmetes" - nyilatkozott Dalic, aki hangsúlyozta, hogy a játékosainak ki kell élvezniük az alkalmat, hogy a brazilok ellen játszhatnak. 

Érdekesség, hogy a horvát válogatott kerete az egyik legidősebb a világbajnokságon, így nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a játékosokból a Japán ellen hétfőn játszott 120 perces találkozó.

Brazil gála 

A brazilok a nyolcaddöntőben valóságos gálát rendeztek a dél-koreaiak ellen, és már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás kérdését.
A nyolcaddöntős diadal alkalmával a brazilok négy gólját négy különböző játékos szerezte, köztük a bokasérülés után kezdőként visszatérő Neymar, aki 80 percet kapott Tite szövetségi kapitánytól, és a játékán nyoma sem volt a korábbi problémájának, amely miatt két csoportmérkőzést kihagyott.
A 30 éves sztár számára extra motivációt jelenthet, hogy a dél-koreaiak ellen a 76. válogatottbeli gólját szerezte meg, így ha a horvátok elleni gólt lőne, akkor utoléri a brazil örökrangsorban 77 találattal élen álló Pelét.
Tite, a brazil szövetségi kapitány továbbra sem tudja pályára küldeni a legerősebb csapatát, ugyanis a balhátvéd Alex Sandro továbbra sem százszázalékos.
A Juventus csípősérüléssel bajlódó játékosa a tervek szerint részt vesz ugyan a Selecao pénteki összecsapását megelőző edzésen, de Tite szerint kicsi az esély a játékára.
"A jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy nem léphet pályára" - jelentette ki a szakember csütörtökön, hozzátéve: a délutáni tréning után már többet tudnak majd Alex Sandro állapotáról.
A 31 éves védő a csoportkörben sérült meg, és ki kellett hagynia a Koreai Köztársaság ellen 4-1-re megnyert nyolcaddöntős találkozót. Azon a meccsen az eredetileg jobboldali védőként szereplő Danilo helyettesítette, a hátsó alakzat bal oldalán pedig Éder Militao kapott lehetőséget.

A várható kezdőcsapatok

Horvátország: Dominik Livakovic - Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa - Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Luka Modric - Andrej Kramaric, Bruno Petkovic, Ivan Perisic

Brazília: Alisson Becker - Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro - Casemiro, Lucas Paqueta - Raphinha, Neymar, Vinicius Jr. - Richarlison

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!