Foci vb 2022

2022.12.10. 16:55

A Real legendája is megszólalt a kínos spanyol búcsú után

A spanyol labdarúgó-válogatott csalódást keltően szerepelt a katari világbajnokságon, ugyanis már a nyolcaddöntőben kiesett Marokkóval szemben. A Real Madrid legendás futballistája, Michel Salgado elmondta, mit gondol a spanyolok korai kieséséről.

ÉM

Fotó: AFP

Az nso megírta, hogy az 53-szoros spanyol válogatott Michel Salgado a Marcának adott interjújában beszélt a nemzeti együttes vb-kudarcáról. "Hosszú éveken át egyfajta mentális gátat jelentett Spanyolország számára, hogy a nagy tornákon túlélje a nyolcaddöntőt vagy a negyeddöntőt, most úgy tűnik, ismét visszatért ez a régi probléma. A Costa Rica elleni hét nullás siker több szempontból káros volt. Elhittük, hogy nagyon jók vagyunk, az ellenfelek pedig elővigyázatosabbak lettek, jobban figyeltek ránk. Az igazság az, hogy ezek után mérkőzésről mérkőzésre egyre rosszabbul teljesített a válogatott" - mondta Salgado, aki játékosként 10 éven át futballozott a Real Madridban, amellyel 2-szer lett BL-győztes, 4-szer pedig spanyol bajnok. 

"Szenvedtünk Marokkó ellen. Mentálisan is nagy problémát jelentett, hogy sok olyan játékos szerepelt a keretben, aki korábban nem volt hasonló helyzetben. Gavi például kivételes képességű labdarúgó, de hiányzott ez a fajta rutinja. Az volt az egyik legnagyobb problémánk, hogy nem alkalmazkodott a játékunk a futball természetes fejlődéséhez. Manapság az a legfontosabb, hogy a csapat minél gyorsabban váltson védekezésből támadásba, aki ezt a legjobban csinálja, az nyeri a trófeákat. A franciák ebben egészen kiválóak" - tette hozzá az egykori kiváló jobbhátvéd, aki szerint a spanyolok előtt azért fényes jövő áll, de nem szabad túl nagy terhet rárakni a tehetséges fiatalokra.

Nem jött be a tiki-taka 

"Pedri, Gavi vagy Ansu Fati zseniális futballista, nagy potenciál van bennük. Nyertünk három nagy tornát, majd a kétezertizennégyes világbajnokságon már a csoportkörben kiestünk. Ezek után egyre nagyobb lett a nyomás, a fiatalokat pedig mindenki Andrés Iniestához és Xavihoz kezdte hasonlítgatni. Először ezt a felfogást kellene megszüntetni, hogy az újak is tiszta lappal kezdhessenek" - mondta Salgado, aki szerint a domináns labdabirtoklásra, az úgynevezett tiki-takára épülő taktika már nem vezet előre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!