Foci vb 2022

2022.11.29. 09:01

Kezdődik az élet-halál harc: jön a vb-csoportkör utolsó fordulója

A katari labdarúgó-világbajnokság tizedik játéknapján az A-csoportban Ecuador Szenegállal méri össze az erejét, Hollandia pedig a házigazda Katarral játszik. A B-csoportban Irán az Egyesült Államokkal mérkőzik meg, az est rangadója pedig a Wales-Anglia találkozó lesz.

ÉM

Gustavo Alfaro

Fotó: AFP

Kedden megkezdődik a csoportkör harmadik fordulója a katari labdarúgó-világbajnokságon. A pontelőnnyel bíró Ecuadornak már a döntetlen is elég, hogy Szenegál előtt maradjon az A-csoportban a délután 16 órakor kezdődő meccsen. A dél-amerikaiak esélyeit csökkenti, hogy eddigi két meccsükön mindkétszer alulmaradtak a szenegáli csapattal szemben, az viszont mellettük szól, hogy legutóbbi 17 mérkőzésükből 6 győzelem és 10 döntetlen mellett csupán egyszer szenvedtek vereséget.

Ecuador-Szenegál 

Gustavo Alvaro, az ecuadoriak argentin szövetségi kapitánya a hollandokkal szemben elért döntetlen eufóriájában figyelmeztetett: Szenegál ellen még nagyobb csata vár rájuk, amelyben főszerepet kaphat fiatal csapata egyetlen rutinos, vb-tapasztalatokkal bíró játékosa, a gólerős Enner Valencia. 

A tornán már háromgólos Valencia azonban nincs százszázalékos állapotban, mert Katar ellen kisebb térdsérülést szenvedett. Alvaro kollégája, a szenegáli Aliou Cissé azt emelte ki, hogy játékosainak az eddigieknél is nagyobb koncentrációra lesz szükségük, mert győzelemmel akarnak a tizenhat közé kerülni.

Hollandia-Katar 

Hollandia az eddig pont nélkül álló és a csoportkör után már biztosan búcsúzó házigazda katariakkal találkozik délután 16 órakor az A-csoportban, és a papírforma mellett az eddig nyújtott játék is az európai csapat győzelmét ígéri. A két válogatott még nem mérkőzött meg egymással, Hollandia viszont 24 éve és 26 meccse veretlen (20 győzelem és 6 döntetlen), amikor először találkozik egy nemzet csapatával. 

A négypontos Hollandiának a győzelem és a döntetlen is biztos továbbjutást jelent, de vereségnél sincs minden veszve, bár abban az esetben számolgatásra is kényszerülhet, amitől minden bizonnyal szívesen eltekintenének a narancsmezesek.

Wales-Anglia 

Anglia Wales csapatával játszik este 20 órától a B-csoportban. Az angol csapat a szebb és a csúnyább arcát is megmutatta már a vb-n, előbb ugyanis nagyszerű játékkal 6-2-re legyőzte az irániakat, majd visszafogott iramú, kevés helyzetet hozó meccsen játszott gól nélküli döntetlent az amerikaiakkal. Utóbbi teljesítményért a stadionban kifütyülték az együttest, a szigetországi lapok pedig kemény kritikával illették Gareth Southgate csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!