Foci vb 2022

2022.11.26. 22:06

Argentína feltámadt

A C-csoport rangadóján Mexikó kikapott, és az utolsó helyre csúszott a kvartettben.

Messit ünnepelték a csapattársai

Forrás: AFP

A labdarúgó világbajnokság szombat esti zárómérkőzése, a C-csoport, 2. fordulójában egy rangadó volt, amelyen Argentína csapott össze Mexikóval. Két nyeretlen válogatott találkozott, akik közül utóbbiak a lengyelek elleni nyitó döntetlenjüknek köszönhetően, jobb helyzetből várták a meccset, mint az első körben a szaúdiak ellen elhasaló, 2-1-es vereséget szenvedett dél-amerikaiak. A közel 89 ezer néző előtt megrendezett csata első félideje kevés focit, annál több szurka, piszkát hozott. Egy-egy szabadrúgáson kívül nem sok minden történt, nem igazán látszott, hogy miként akarja megnyerni a meccset Argentína. A második játékrész eleje sem mutatott ezen a téren sokkal többet, de aztán kiderült, hogy mire jó a klasszis a háznál. A 64. percben a világsztár Messi kapta meg a labdát a kaputól 20 méterre, középen, és az ilyen lehetőség számára ziccer, amit ki is használt. Az argentin vezetés után sem tudott Mexikó mást, többet játszani, a hajrában egy újabb góllal, Fernandez találatával megduplázta előnyét, bebiztosította sikerét a kék-fehér csíkos együttes.

C-csoport, 2. forduló

Argentína – Mexikó 2-0 (0-0)

Loszail, 88 966 néző. V: Orsato (olasz).

Argentína: Emiliano Martínez – Montiel (Molina, 63.), Lisandro Martínez, Otamendi, Acuna – De Paul, Guido Rodríguez (Fernandez, 57.) – Di María (Romero, 69.), Messi, Mac Allister (Palacios, 69.) – Lautaro Martínez (J. Álvarez, 63.). Vezetőedző: Lionel Scaloni.

Mexikó: Ochoa – Montes, N. Araujo, H. Moreno – Kevin Álvarez (Jimenez, 66.), Chávez, Guardado (É. Gutiérrez, 42.), H. Herrera, Gallardo – A. Vega (Antuna, 66.), H. Lozano (Alvarado, 73.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.

Gólszerző: Messi (64.), Fernandez (87.).

A csoport állása: 1. Lengyelország 4 pont, 2. Argentína 3 pont, 3. Szaúd-Arábia 3 pont, 4. Mexikó 1 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!