Vereség Ausztráliától is

<p>Nem sikerült jól a hét végén Nagyváradon kezdődő vízilabda olimpiai selejtező prömierje, a Kecskeméten megrendezett Volvo kupa, a román válogatott számára.</p>

Kilencgólos vereséget szenvedett a román vízilabda válogatott Magyarországtól a Kecskeméten zajló nemzetközi részvételű Volvo Kupa első játéknapján, pénteken. Az első gólt a – nagyváradi olimpiai selejtezőre összpontosító – román gárda első támadása hozta meg, ekkor a Nagyváradi Leonardo VSK bajnokcsapatának tagja, Ramiro Georgescu lövése talált utat a kapuba (0–1), majd Madaras egyenlítését egy újabb váradi gól, a Dunca által szerzett gól követett – 1–2. Ez volt azonban az utolsó vendégvezetés, ugyanis a magyarok fokozatosan elhúztak, s magabiztosan, 16–7 arányban nyert. A pénteki nap másik találkozóján Ausztrália biztosan győzte le Kanada válogatottját 11–4-re.

Otthon maradt a kupa

A torna második napján, szombaton Románia újabb vereséget könyvelhetett el: akkor 11–10 (3–2, 2–1, 2–1, 4–6) arányban kapott ki Ausztráliától. A magyarok viszont ismét sziporkáztak: tizenhárom gólos győzelmet arattak Kanada ellen. Kemény Dénes csapata végig uralta a játékot, védekezésével szinte teljesen ellehetetlenítette a vendégtámadásokat, elöl pedig látványosan, és eredményesen pólózott, végül 15–2-re nyert. A vasárnapi 3. fordulóban született eredmények: Románia–Kanada 16–6 és Magyarország–Ausztrália 15–11. A Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Ausztrália 4, 3. Románia 2 ponttal, 4. Kanada pont nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!