ERDON Bulvár

2008.08.24. 14:23

Tolvajkutyák lopnak a román tengerparton

<p>Hiába függnek a tolvajokra figyelmeztető hagyományos táblák, a román tengerparton szokatlan "zsebmetszők", harci kutyák fenyegetik az üdülőket.</p>

Újabb leleményes módszert alkalmaznak a román tengerpartra látogató turisták javait megkaparintani akaró zsebmetszők. Az Evenimentul Zilei című napilap szerint az egyik fekete-tengeri üdülőtelepen napozók arra lettek figyelmesek, hogy egy harci kutya csomagjaik között kutakodik. A fürdőzők megdöbbenésére a négylábú nem pusztán ételt keresett, hanem hallatlan pontossággal kézitáskákat emelt el, de a pénztárcákat is "kihalászta" a csomagokból.
A lopáson tetten ért kutya, akárcsak az embertolvaj, agresszívvé vált, és könnyebb sérüléseket ejtett egy hölgyön, aki a pénztárcája után kapott. Szemtanúk azt állítják, hogy több ilyen, a tengerparton napozók vagyontárgyaira vadászó gyűjtögető ebet láttak már, és szerintük kizárt, hogy az állatok saját fejüktől lennének ily ügyesek. Meggyőződésük, hogy nem kóbor kutyákról, hanem gazdáik által lopásra idomított ebekről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!