Egyperces

2018.08.28. 15:50

Gyermekbarát állatok az erdei denevérek

Felsőtárkány - A gyerekek a kezükbe is vehették a repülő emlősöket.

Felsőtárkány - A gyerekek a kezükbe is vehették a repülő emlősöket.

Természetvédők Európa-szerte megrendezik 1996 óta a Denevérek Éjszakáját augusztus utolsó szombatján, amelyen az érdeklődők előadások és bemutatók során közelebbről is megismerkedhetnek e titokzatos, védett állatok életmódjával, különleges képességeivel. A Bükki Nemzeti Park hagyományosan a Nyugati Kapu Látogatóközpontjában, Felsőtárkányban tartja családi programjait a nemzetközi denevéréj alkalmából.

1901 óta védett

– Létezik egy európai egyezmény, amiben számos ország képviselteti magát. A denevérekkel kapcsolatban kötelezettségeink vannak, mivel drasztikusan lecsökkent állományuk. Idén körülbelül harminc európai országban tartottak denevéres programokat nyár végén. Augusztus 25-én 17 órától egy átfogó előadással indult a tematikus este, ahol beszéltünk az állatokra leselkedő veszélyekről. Ezzel párhuzamosan a legkisebbeknek kreatív foglalkozást tartottunk, ahol denevér origamit lehetett hajtogatni. A nagyobbaknak pedig tudáspróbát szerveztünk az állatok életéről. A terepen megmutattuk a denevérgyűrűzés műveletét. Itt a gyerekek a kezükbe is vehették a repülő emlősöket és ultrahanggal teszteltük az állatok tájékozódási képességét – mondta el érdeklődésünkre Gombkötő Péter szervező.

ÉM-DA


[related-post post_id="3965050"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!