Egyperces

2012.08.07. 11:36

Végzetes találkozás egy sündisznóval!

Bella 3 éves buldog Oklahomából, egy életre megtanulta a leckét, amit valószínű nem fog elfelejteni, soha többet nem megy közel sündisznóhoz.

Bella 3 éves buldog Oklahomából, egy életre megtanulta a leckét, amit valószínű nem fog elfelejteni, soha többet nem megy közel sündisznóhoz.

500 sündisznó tüske fúródott Bella nyakába és fejébe,  amikor belegabalyodott egy sündisznóba, aki védekezésként kimerevítette tüskéit. Bellát műteni kellett, az orvosok viszont bizakodóak úgy vélik, gyorsan felépül a tüskés támadásból. 

A süntüskéről

Az európai sün hossza 20 - 30 centiméter, testtömege átlagosan 700 gramm, de az 1900 grammot is elérheti. Kültakaróján a szőrszálak között sűrűn elhelyezkedő hegyes tüskék vannak. A sün hátán több mint 8000 tüske található. Minden egyes tüske nagyjából egy évig tart, majd kiesik, hogy újabb tüskének adjon helyet. A süntüske üreges és ruganyos. A bőrből kilépő, hajlékony nyaki alapjából újul meg. A süntüske vége puha gömbben végződik, ez fogja fel a hirtelen ütéseket vagy zuhanáskor az esés erejét. A tüske rugalmas nyaka ilyenkor elhajlik, és az állat nem sérül meg. Bőrizomzata fejlett, ezért veszély esetén tüskés labdává tud gömbölyödni.

Forrás: Daily Mail

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!