Egyperces

2009.01.12. 09:10

Szeretettel forduljunk a hidegben kóborlók felé!

<p>Fontos, hogy a gazdik a téli időszakban (is) megfelelően gondoskodjanak a házi kedvencekről. A tartós fagy miatt fokozott veszélynek vannak kitéve házi kedvenceink.</p>

– Fontos, hogy a gazdik a téli időszakban (is) megfelelően gondoskodjanak a házi kedvencekről. Ha kutyájuk ritkább szőrzetű, vagy beteg, legyengült, akkor célszerű fűtött, legalább 10 fokos helyiségben tartani. Ha az udvaron tartják a kutyát, a kutyaházat mindenképpen szélvédett helyre kell tenni, és alaposan le kell szigetelni, kibélelni meleg plédekkel vagy szalmával, forgáccsal. Ilyenkor naponta többször is adjunk a házőrzőnek friss, langyos vizet, és figyeljünk arra is, hogy a táplálék energiában gazdag legyen! A bérházban lakó kuytákra szintén nagy gondot kell fordítani. A kistestű ebeket nem ritkán kabátkába öltöztetve viszik sétálni a gazdik. Talán kevesen tudják: sétáltatás után tanácsos megmosni a kutya tappancsait, nehogy a só kikezdje a bőrét – sorakoztatja tanácsait Inántsy Pap Sándor, az Állatbarát Alapítvány titkára.

INFO-LINE
Állatbarát Alapítvány. Nyíregyháza, Csatorna út 2., Tel.: 42/727-736, e-mail: [email protected], web: www.allatbarat.com

Akcióba lépnek

Hozzátette: a hosszan tartó hideg idő a vadon élőket is megviseli, így a haszonállatok esetében is oda kell figyelnünk a rendszeresebb itatásra és az energiában gazdag takarmánnyal való etetésre. Kóbor állatok sokasága rója az utcákat a tartós fagyban. Az Állatotthonban jelenleg teltház van, ám ha beteg, sérült, legyengült állatot találnak, a lakossági bejelentést követően az állatbarátok civil szervezete azonnal akcióba lép!
– Akinek van rá lehetősége, etesse meg a környezetében élő kóbor állatokat, sőt, aki pedig teheti, ideiglenesen is otthonába fogadhat egy-egy talált állatot, Alapítványunk pedig segít újgazdához közvetíteni. Az énekesmadarak etetését is elkezdhetik olajos magvakkal, almával, a zord idő enyhüléséig lehetőleg ne hagyják abba az etetést!
- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!