Jön a Kollsys! Változik a felvételi a kolikban...

<p><P>A&#160;legtöbb változást sok tévhit és még több bizonytalanság lengi körül -&#160;a MeRt&#160;szerkesztőség munkatársa&#160;a ME-HÖK kollégiumi ügyekért felelős alelnökét, Szabó Krisztiánt kérdezte a konkrétumokról. </P></p>

Mint megtudták, a hír igaz, már május 9-e óta fogadja a jelentkezéseket új rendszer a Kollsys. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar kezdeményezésére Pál Miklós, Láner Gábor és Jánosi László informatikus hallgatók hívták életre a rendszert. Ezen a karon már a tavalyi felvételi eljárást is a Kollsysen keresztül bonyolították le. A teszt sikeres volt, így a ME-HÖK Kollégiumi Bizottsága a Miskolci Egyetem összes karán a bevezetés mellett döntött. A pályázóknak vélhetően nagy segítséget nyújt majd a rendszer, mivel kommunikál intelligens felületén keresztül, és ezzel segíti az érvényes kitöltést. Sőt, a bejelentkezés után bárki írásban kérhet segítséget közvetlenül a döntéshozóktól, illetve a rendszergazdáktól.

A rendszer a www.mehok.uni-miskolc.hu/kollsys internetcímen érhető el. A tervek szerint a Kollsys a jövőben bővülni fog, így az évközi pályázati kérelmek elbírálása, illetve minden, a hallgatóktól érkező, a Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzat bírálati hatáskörébe tartozó pályázat hasonló elektronikus rendszerben működhet majd, tette hozzá Szabó Krisztián.

Hogy pályázzunk a Kollsys-ben?
A pályázónak az eredeti okmányokat digitalizálnia kell, majd ezt a Kollsysben fel kell töltenie az adatbázisba. A digitalizálásra lehetőség van a kari HÖK-irodákban, a Bolyai Kollégium Igazgatóságán (E/2, földszint), a számítógépteremben, az E/1 klubhelyiségében, illetve az A/4 fsz. 9-es termében lévő fénymásolóban is. A scannelés igénybevétele díjmentes. Fontos, hogy az eredeti okmányokat 2008. szeptember 30-áig meg kell őrizni, mert a feltöltött adatok valódiságának ellenőrzésére azokat a Kollégiumi Bizottság bekérheti.

A jelentkezéseket május 28-án éjfélig várják. A felvételi eljárás eredményét a döntést követően továbbítják a jelentkező által megadott e-mail címre.

http://www.mertnet.net/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!