BOON - Sport - DVTK

2017.06.21. 20:25

DVTK: Makrai, Óvári és Mevoungou tranzakció

Miskolc - Hét fiatal csatlakozott a DVTK első csapatához és Andrusch József kapusedzőként.

Miskolc - Hét fiatal csatlakozott a DVTK első csapatához és Andrusch József kapusedzőként.

Amiről korábban elsőként az Észak-Magyarország adott hírt, azt szerdán nyilvánosságra hozta a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK és a Puskás Akadémia FC gárdája.

Diósgyőri szerződéséből kivásárolta a felcsúti klub a 31 éves kameruni védekező középpályást, Patrick Mevoungout – aki egyes szakmai vélemények szerint tavaly két csapatot tartott bent a magyar élvonalban, őszi teljesítményével a Mezőkövesdet, a tavaszival pedig a Diósgyőrt –, a játékos 10 hónapon belül a harmadik magyar klubban szerepel, és harmadszor lesz játékosa Pintér Attilának (a Puskás jelenlegi szakvezetője korábban Mezőkövesden, és Győrben dolgozott együtt a kameruni labdarúgóval).

Mevoungou klubváltásával, azonban nem a játékos szerződésében szereplő kivásárlási összeg teljes vételára érkezik meg a DVTK-hoz, ugyanis a piros-fehérek nem csak eladtak a Puskásnak, hanem vettek is labdarúgót a 2016/17-es évad NB II-es bajnokától. A megszerzett játékosok terén sincs meglepetés: az elmúlt egy évben Diósgyőrben kölcsönjátékosként szerepelt, 20 éves Makrai Gábor –, aki csatárként tavasszal négy gólt szerzett az NB I-ben, – lett a piros-fehéreké végleg, illetve szintén végleg megszerezték Óvári Zsolt játékjogát. Utóbbi labdarúgó 20 esztendős, és a Puskás bajnokcsapatában támadóként 20 meccsen játszott az NB II-ben, és ezeken 3 gólt szerzett (tavasszal csak egy meccsen állította be csereként Pintér Attila).

Visszazökkentek

A DVTK szerdán visszazökkent a nagyvisnyói összetartás után a rendes kerékvágásba, szerdán már Diósgyőrben edzett a keret, amelyhez hét fiatal is csatlakozott. Öten a saját utánpótlásból – ahogy arról korábban lapunkban nyilatkozott először Bódog Tamás vezetőedző – felkerült a nagyokhoz Orosz Marcell, Bárdos Bence, Ivánka Patrik, Lakatos László és Szabó II. Balázs. Ketten viszont távolabbról érkeztek: a 19 éves középpályás, Kondor Kristóf legutóbb a Videoton FC tartalékcsapatában, az NB III-ban játszott, míg a 18 esztendős magyar és német útlevéllel is rendelkező védő, a magyar korosztályos válogatott Zwick Noah a Karlsruhe U19-es csapatának tagja volt legutóbb. A két – mondhatni – próbajátékos ügyében később születik döntés.

Az viszont már eldőlt, hogy a jövőben Andrusch József lesz a DVTK kapusedzője. Az egykori cerberus tagja volt a legutolsó, felnőtt világbajnokságra kijutó magyar válogatott csapat keretének, kapusedzőként éveken keresztül dolgozott a nemzeti csapat kapusaival, illetve nem mellékesen ő irányítja a magyarországi kapusedzőképzést. Az eddig a DVTK felnőtt csapatnál dolgozó Veréb György, Szalma Pál kettősből előbbi marad az első gárdánál, utóbbi pedig a klub utánpótlásában dolgozik a jövőben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!