Borsodnádasd hírei

2016.07.20. 19:59

Terepjárós találkozó Borsodnádasdon

Borsodnádasd - Jövő hét végén felavatják az új off-road pályát is a Mátéhegyi Ökoparkban.

Borsodnádasd - Jövő hét végén felavatják az új off-road pályát is a Mátéhegyi Ökoparkban.

Július utolsó hétvégéjén Borsodnádasdon gyülekeznek majd az off-road szakág kedvelői, művelői. A Mátéhegyi Ökoparkban első ízben tartják meg a nemzetközi Land Rover Találkozót, amelyre nem csak a határainkon belülről és a környező országokból, hanem Európa egész területéről várják a vendégeket. A Defender gyártásának befejezése adja az esemény apropóját, de a hétvége során felavatják azt az erdei nyomvonalat is, amelyet a jövőben bárki igénybe vehet off-roadozásra.

Sokat dolgoztunk ezzel a hat-hét kilométeres szakasszal.” László Márk

– Sokat dolgoztunk ezzel a hat-hét kilométeres szakasszal, amely az ökopark közel hatvan hektáros területén belül helyezkedik el – mondta el a Land Rover Találkozó apropóján László Márk, az esemény egyik szervezője. – Néhány nappal ezelőtt a sajtó képviselőinek már bemutattuk, július utolsó napjaiban pedig mindenkinek lehetősége nyílik az extrém sport művelésére. A Land Rover Találkozó erről is szól: nem versenyt szervezünk, hanem túrát, amelyen az érdeklődők, a hozzánk ellátogató vendégek megkedvelhetik. A kezdők nyilván a könnyebb szakaszon eshetnek át a tűzkeresztségen, de egy olyan részt is kialakítottunk, ahol speciálisan felkészített autókkal tudjuk bemutatni a sportág szépségeit.

Off-road, kerékpár, íjászat

A július 29–31-e közötti Land Rover Találkozóval kapcsolatban László Márk hozzátette: igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy valamennyi korosztály megtalálja a kedvére valót. Jövő héten pénteken a gyülekezővel indul az esemény, szombaton és vasárnap pedig nagyüzem lesz a mátéhegyi erdőben.

– A felnőttek idejének a nagy részét az off-road teszi majd ki, a kisebb korosztálynak viszont lesz lehetősége kerékpározni, kipróbálhatják az íjászatot, de számos gyerekprogrammal is készülünk. A sport mellett gondoltunk a szórakozásra is, hiszen minden nap lesz könnyűzenei fellépőnk.

A Land Rover Találkozón fellép majd a Csak Semmi Pánik, a Helldiver, a Delta és az Ismerős Arcok több slágere is felcsendül Borsodnádasdon a három nap során. A szervezők bíznak benne, hogy hagyományt tudnak teremteni a találkozóból, és a Land Roveresek mellett a környékről több száz érdeklődő is ellátogat majd a Mátéhegyi Ökoparkba.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!