BOON Sziréna

2019.01.24. 10:06

Nem tett feljelentést az ételfutár, a közösségi oldalon szúrták ki a rablási kísérletet a rendőrök

Hejőbába – Mint már beszámoltunk róla, Hejőbábán egy ételszállító futárt támadtak meg, mint kiderült, a sértett nem is tett feljelentést.

Hejőbába – Mint már beszámoltunk róla, Hejőbábán egy ételszállító futárt támadtak meg, mint kiderült, a sértett nem is tett feljelentést.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság elrendelte a 45 éves miskolci férfi letartóztatását, aki erőszakkal akarta elvenni egy telefonos rendelésre ételt kiszállító férfi pénzét.

A nyomozás adatai szerint, az ételkiszállítással foglalkozó sértett január 19-én 21 óra körüli időben – miután telefonon keresztül házhozszállításra vett fel megrendelést – gépkocsival Hejőbábára indult. Miközben a sértett a rendelésben megjelölt címet keresve, a település egyik utcáján lépésben haladt a gépkocsival észlelte, hogy valaki ráütött a jármű karosszériájára, mire azonnal megállt az autóval.

„Elvágom a torkod...”

Ekkor a gyanúsított a jármű bal oldalához lépett és a vezető oldali ajtót kinyitva ököllel a sértett feje felé ütött, miközben azt kiabálta, hogy „megszúrlak, elvágom a torkod, add ide a pénzed!”. A sértettnek az ütés elől sikerült elhajolnia, a gázpedálra lépett és nyitott ajtóval, a támadó elől menekülve az utca vége felé indult. Miután rövid idő elteltével visszafordult, ismét szemben találta magát a gyanúsítottal, aki eredeti szándékát nem adta fel és a sértettet megöléssel fenyegetve próbálta az autót megállítani, amely azonban nem sikerült, az ételfutárnak sikerült elhagynia a helyszínt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a büntetett előéletű férfit rablás bűntettének kísérletével gyanúsítja és előterjesztést tett az ügyészség felé letartóztatása elrendelésének indítványozására.

Csak megosztotta

Az eset érdekessége, hogy a sértett nem fordult azonnal a rendőrséghez, hanem a vele történteket előbb az egyik internetes közösségi portálon osztotta meg. A nyomozó hatóság is ily módon értesült a bűncselekményről, miután haladéktalanul intézkedett az elkövető felkutatása és elfogása iránt.

A bíróság minden tekintetben osztotta az ügyészség álláspontját és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

ÉM


[related-post post_id="4117385"]

[related-post post_id="4116262"]

[related-post post_id="4114352"]

[related-post post_id="4113864"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!