BOON Sziréna

2018.12.16. 14:42

Kakaó helyett speedet rejtett az autós doboza Miskolcon

Miskolc - Akár élete végéig is börtönben maradhat a letartóztatott férfi.

Miskolc - Akár élete végéig is börtönben maradhat a letartóztatott férfi.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2019. január 13-ig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint az autójában kábítószert rejtett el.

Miskolcon, december 11-én az esti órákban a gépkocsival közlekedő gyanúsítottal szemben rendőri intézkedés történt, melynek során a gépjármű átvizsgálásakor a csomagterében egy kakaósdobozt találtak. Felnyitva a dobozt nem a klasszikus barna, tejízesítő port találtak benne, hanem egy kilogramm mennyiségű speedport fedeztek fel a rendőrök. Az autós természetesen szerette volna ráfogni a nyuszira a dolgot, de leginkább elcsodálkozott, hogy miként kerülhetett a drog a csomagtartójába. A rendőrök azonban cseppet sem voltak meglepettek.

Megszökne, elrejtőzne

A férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult el a büntetőeljárás. Amennyiben a gyanúsított bűnösségét megállapítják, vele szemben akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltételezhető, hogy ha a gyanúsítottat szabadlábon hagyják, akkor a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. Lehet az is, hogy a gyanúsított, ha szabadlábon maradna, befolyásolná a még nem kihallgatott tanúkat, veszélyeztetve a büntetőeljárás sikerét. Mindemellett, a nyomozás eddigi adataiból kiindulva, a kábítószerrel kapcsolatba hozható személyek feltérképezése még folyamatban van, így további nyomozásra lehet szükség. A végzés jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!