BOON Sziréna

2018.10.10. 07:17

Majdnem agyonrúgdosta nőismerősét Tiszaújvárosban

Miskolc, Tiszaújváros - Életveszélyes sérülést okozott az ifjúsági parkban – fegyházbüntetésre ítélték.

Miskolc, Tiszaújváros - Életveszélyes sérülést okozott az ifjúsági parkban – fegyházbüntetésre ítélték.

A Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt jogerősen 7 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki az egyik ismerősét életveszélyesen bántalmazta a tiszaújvárosi ifjúsági parkban.

Le is vizelte

Az ítélet szerint a vádlott 2016 augusztusában Tiszaújvárosban egy ifjúsági parkban a sértettel egy társaságban szórakozott, bográcsoztak és italoztak. A vádlott előzetes szóváltás nélkül ököllel arcul ütött a nőt, egy alkalommal ököllel az arcán megütötte, akinek vérezni kezdett az orra. Egy negyed óra elteltével ismét megütötte a sértettet, minek következtében a nő a földre esett, és eszméletét vesztette.

A sértett olyan súlyos fejsérülést szenvedett, ami közvetlen életveszélyt idézett elő nála. A bántalmazás következtében a sértett járása elnehezült, így a maradandó fogyatékosság kialakulását is megállapította a bíróság.

Jogerős ítélet

A törvényszék a vádlottat a fenti cselekmény miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte, hogy beismerte a cselekmény elkövetését, és megbánó magatartást tanúsított. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekményt többszörös visszaesőként, ittas állapotban követte el.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlott és védője a tárgyaláson tudomásul vette.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!