BOON Sziréna

2018.10.04. 20:22

Kétszer törték fel a tiszaújvárosi üzletet

Tiszaújváros - Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette a vád.

Tiszaújváros - Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette a vád.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 17 és egy 22 éves férfi ellen.

A vádlottak 2017 augusztusában, a reggeli órákban a Tiszaújvárosban lévő egyik mobiltelefon-szolgáltató cég partnerüzletéhez mentek. Egyikük a raktárépület hátsó ablakán lefeszítette a rácsot, betörte az üveget, bement a raktárba, és eltulajdonított 25 különböző mobiltelefont 2 907 000 forint értékben. Társa egy padon ülve figyelt, hogy így biztosítsa a bűncselekmény zavartalanságát.

Még egyszer megtették

Egy-két nappal később, éjszaka a vádlottak ugyanezen bolthoz mentek lopni. Egyikük egy térkövet használva, az üzlet bejárati ajtajának üvegét törte be, majd a helyiségből routereket, tabletet, mobiltelefonokat és töltőket vett magához 262 930 forint értékben. Az elkövető társa figyeléssel fedezte a betörést. A vádlottak az ekkor eltulajdonított tárgyak egy részét a város területén lévő egyik játszótér szemetesében rejtették el, ahol ezeket a rendőrök a későbbiekben fellelték. A telefonszolgáltató sértett a meg nem térült 3 098 000 forint összegű kára megtérüléséért polgári jogi igényt jelentett be. Az ügyészség a fiatalkorúval szemben felfüggesztett fogházbüntetésre, és pártfogó felügyelő közösségi foglalkozásain való részvételre, míg a felnőtt társával szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

ÉM


[related-post post_id="4005982"]

[related-post post_id="3999931"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!