BOON Sziréna

2018.07.21. 14:20

Ellenállt és arcon ütötte az intézkedő rendőrt Hejőpapiban

Hejőpapi, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 20 éves hejőpapi férfi ellen.

Hejőpapi, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 20 éves hejőpapi férfi ellen.

A vádlottat 2017. december 24-én 20 óra körül, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei bűncselekmény gyanúja miatt jogszerű intézkedés alá vonták a lakóhelyén, Hejőpapiban melynek során közölték vele, hogy előállítják a kapitányságra. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére nem működött együtt, a testi kényszer és kényszerítő eszköz alkalmazásának lehetőségére történt többszöri figyelmeztetés ellenére azt a kijelentetést tette, hogy „engem nem visztek sehova”.

Magánindítványban vádolja

A férfi ellenszegülése miatt a rendőrök testi kényszert alkalmaztak, kezeit lefogták, és az egyik rendőr a bilincset megkísérelte a jobb kezére rátenni. Ekkor a vádlott a fogásból kihúzta a kezét és azzal a kijelentéssel, hogy „biztos, hogy nem fogtok bevinni”, fejen ütötte a járőrt. A megtámadott rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett, könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértéssel vádolja, vádiratában vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!