BOON Sziréna

2018.06.19. 13:00

Előzetesben maradnak a nyéstai emberölési ügy vádlottjai

Miskolc, Nyésta - A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a négy vádlottnak, akik a vád szerint 2017. április 9-én nyéstai otthonában olyan súlyosan bántalmazták az idős sértettet, hogy belehalt sérüléseibe.

Miskolc, Nyésta - A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a négy vádlottnak, akik a vád szerint 2017. április 9-én nyéstai otthonában olyan súlyosan bántalmazták az idős sértettet, hogy belehalt sérüléseibe.

Az ötödik társuk, az I. r. vádlott előzetes letartóztatásáról nem rendelkezett a törvényszék, ugyanis a férfi más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Zoknit húzott a kezére

Az egyik vádlott elmondta a többieknek, hogy amennyiben nem tud pénzt és élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”.

Ekkor jutott eszükbe egy idős néni, aki egyedül él, ezért megegyeztek, hogy átmennek Nyéstára és szereznek tőle élelmiszert és pénzt is. Indulás előtt magukhoz vettek egy vascsövet is, valamint egy gyerek zoknit, amit egyikük a kezére húzott, azzal fogta a csövet.

23 óra körül megérkeztek Nyéstára, majd a kis ház ajtaját berúgták és hárman közülük abba a szobába mentek, ahol a sértett feküdt.

Ketten – a két lány – az udvaron maradt és felügyelt, hogy nem jön-e valaki. A II. r. vádlott a nála levő vascsővel nagy erővel két-három ütést mért az ágyban fekvő idős sértettre, majd elhoztak egy csomagolt kolbászt és a sértett pénztárcáját. A 86 éves sértett az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult az eljárás.

Akár életfogytiglan

A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének.

A büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló III. r. vádlott esetében továbbá tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

- ÉM -


[related-post post_id="3882348"]

[related-post post_id="3462731"]

[related-post post_id="3461640"]

[related-post post_id="3458909"]

[related-post post_id="3443965"]

[related-post post_id="3442346"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!