BOON Sziréna

2018.02.27. 11:18

Magas vérnyomást okoz a hideg

Miskolc - Megduplázódott a mentőknél a riasztások száma.

Miskolc - Megduplázódott a mentőknél a riasztások száma.

Egy átlagos napon 150-200 riasztást kapnak megyénkben a mentők, most a riasztások száma a duplájára nőtt. Hétfőn a hideg miatt 300 esetet kellett ellátniuk. A csúszós utak ilyenkor gyakran kéz-és lábtöréssel, bokaficammal, zúzódásokkal végződő balesetekhez vezetnek. A kihűlés nem csak a fedél nélkül élőket, hanem a magányos, beteg embereket, az időseket is fenyegeti. A fagypont alatti hőmérséklet hatással van az emberi szervezet keringési rendszerére is, a mínuszok miatt könnyen felszalad a vérnyomás. Érdemes ilyenkor gyakrabban ellenőrizni a vérnyomásunkat, mert az extrém hideg extrém magas vérnyomást idézhet elő.

Lassabban halad a forgalom

Egyelőre egyetlen települést sem zárt el a világtól a hó és nem történt tragédia az utakon, de jelentősen lassabban halad a forgalom. A megyeszékhely néhány szakaszán és számos más településen araszolva haladnak a buszok és autók. A havas útviszonyok miatt célszerű hamarabb elindulni és több időt szánni a közlekedésre. Kisebb, anyagi káros balesetek történtek kedd reggel megyeszerte. Mezőcsát közelében az M3-as autópályáról árokba sodródott egy személyautó, Tarcalon pedig gépjármű csapódott kerítésnek a József Attila utcában.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!