BOON Sziréna

2018.02.18. 08:25

Gyorsított eljárásban ítélték el a borsodi drogbandát

Megyaszó - Javítóintézetbe és börtönbe kerülnek a 70 éves férfit megverő, megkötöző intézeti fiatalok.

Megyaszó - Javítóintézetbe és börtönbe kerülnek a 70 éves férfit megverő, megkötöző intézeti fiatalok.

Három embert állított bíróság elé a Szerencsi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt. Egy 25 éves férfi, aki korábban Hollandiában dolgozott, mielőtt hazatért vásárolt mintegy fél kilónyi marihuánát. Ezt Magyarországon kívánta értékesíteni.

100 gramm, 170 ezer forint

Első alkalommal 2017 novemberében adott el mintegy 100 grammot 170 ezer forintért Megyaszón egy 39 éves miskolci férfinak. Az eladásban segített neki 25 éves nő ismerőse is, oly módon, hogy közvetített a vevő és az eladó között.

Tettenérés

Második alkalommal a rendőrség tetten érte mindhármukat, amint a vevő gépkocsijában épp az üzletet bonyolították idén január elején. Ekkor mintegy 100 grammnyi marihuánát foglalt le a hatóság. Az eladó férfi lakásán tartott házkutatás alkalmával további mintegy 70 gramm marihuánát foglaltak le. A növényi törmelék hatóanyaga az úgynevezett „delta9 THC”, ami kábítószernek minősül.

Az ügyészség mindhármukat gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Szerencsi Járásbíróság a napokban bűnösnek mondta ki őket. Valamennyiükkel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A vevő esetében elrendelte pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként, hogy vegyen részt kábítószer fogyasztását kezelő, gyógyító ellátásban. Az ügyész az eladó és a vevő esetében súlyosításért fellebbezett végrehajtandó börtön büntetés érdekében. A nő büntetése jogerőre emelkedett.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!