BOON Sziréna

2017.11.07. 13:29

Mérgezés Dámócon - Lakhelyelhagyási tilalom a feltételezett „méregkeverőknek”

Miskolc, Dámóc, Lácacséke - A Dámóc településen történt mérgezéses esetekkel összefüggésben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás két gyanúsított ellen.

Miskolc, Dámóc, Lácacséke - A Dámóc településen történt mérgezéses esetekkel összefüggésben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás két gyanúsított ellen.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak a lakóhelyükön szeszesitalok értékesítésével foglalkoztak.

Október 25. napja körüli időpontban az első rendű gyanúsított 10 liter alkoholos italt vásárolt a másodrendű gyanúsítottól, majd abból november 2-án délután egy liternyi mennyiséget értékesített a Dámóc településen élő 14 éves sértettnek. Az italból a sértett, annak édesapja és egyik rokona még aznap este fogyasztottak, majd az italtól mindhárman rosszul lettek, életveszélyes állapotban kerültek kórházba, ahol a 14 éves sértett elhunyt. A sértettek lakásán talált alkoholos ital metilalkoholt tartalmazott.

November 4-én dámóci otthonában holtan találtak egy nőt, aki esetében szintén felmerült a mérgezés lehetősége. A nő lakásában ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak. A rendelkezésre álló adatok szerint a nő rendszeresen megfordult az első rendű gyanúsított lakásán.

Elhunyt egy lácacsékei személy is

Október 28-án lácacsékei otthonából szívelégtelenség miatt szállítottak kórházba egy személyt, aki a kórházban elhunyt. Esetében szintén felmerült a metilalkohol mérgezés lehetősége. Az esetek hatására több olyan személy kért orvosi ellátást, akik a gyanúsítottaktól alkohol tartalmú italt vásároltak.

Az ügyészség a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalom elrendelését indítványozta. A bíróság a kényszerintézkedést szükségesnek találta. A gyanúsítottak terhére rótt cselekmény akár 5 évet meghaladó tartamú szabadságvesztéssel is büntethető, esetükben a szökés veszélye fennáll. Ennek megelőzése érdekében, valamint a nyomozás zavartalan lefolytatása végett a bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak szabad mozgásának korlátozása indokolt. A bíróság a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A gyanúsítottak a lakhelyelhagyási tilalom tartama alatt a bíróság által kijelölt lakóhelyüket engedély nélkül nem hagyhatják el, nem változtathatják meg. Ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegik, előzetes letartóztatásba kerülhetnek. A végzés jogerős.

Újabb két áldozat

Amint arról már beszámoltunk, kedden újabb két személy hunyt el megyei kórházban, így a mérgezéses eset áldozatainak száma ötre nőtt.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3672429"]

[related-post post_id="3671288"]

[related-post post_id="3671083"]

[related-post post_id="3671070"]

[related-post post_id="3670677"]

[related-post post_id="3670447"]

[related-post post_id="3670169"]

[related-post post_id="3669526"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!