BOON Sziréna

2017.03.05. 08:03

Ha részeg volt, mindig ütötte-verte családját a miskolci férfi

Miskolc - Bántalmazta, fenyegette családtagjait egy 47 éves férfi Miskolcon.

Miskolc - Bántalmazta, fenyegette családtagjait egy 47 éves férfi Miskolcon.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette és kis­korú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

Megöléssel is fenyegetett

Miskolci László megyei főügyész tájékoztatójából kiderül, hogy az immár vádlott férfi italozó életmódot folytatott, ezért otthon folyamatosak voltak a szóváltások, veszekedések. A férfi elvált feleségével továbbra is egy lakásban lakott. Közösen nevelték 16 éves fiukat, valamint négy unokájukat. Az 1, 5, 8 és 11 éves gyerekeknek az asszony volt a gyámja. A férfi, amikor ittas volt, rendszeresen fenyegette volt feleségét és a gyerekeket megveréssel, megöléssel.

A gyerekek jelenlétében megalázó kifejezésekkel illette az asszonyt, és a gyerekeket is trágár szavakkal szidalmazta. Volt feleségét többször ököllel megverte, illetve megrugdosta a gyerekek szeme láttára. 16 éves fiát rendszeresen verte, fején ütötte és rugdosta. A 8 éves kislányt seprőnyéllel ütötte, 5 éves lánytestvérét egy alkalommal a lábánál fogva felemelte és a falhoz vágta. De az egyéves unokáját is megrugdosta. A családtagokat gyakran késsel fenyegette.

Nem mertek panaszkodni

A család tagjai rettegtek a családfőtől, orvoshoz sem mertek fordulni a sérüléseik miatt. A terror 2016 februárjáig tartott, amikor a férfi más bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba került.

„A vádlott viselkedésével, bántalmazásban megnyilvánuló erőszakos magatartásával a gyerekek nevelésére, felügyeletére és gondozására vonatkozó kötelességét súlyosan megszegve a kiskorú sértettek érzelmi, erkölcsi és testi fejlődését veszélyeztette” – fogalmaz a vádirat.

Ezek várhatnak rá

Kiskorú veszélyeztetése és könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt a vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és a szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!