BOON Sziréna

2016.07.06. 08:24

Unoka borította magára a forró vizet Borsodban

Miskolc, Zádorfalva - A nagymama hagyta őrizet nélkül a konyhában a lavórt.

Miskolc, Zádorfalva - A nagymama hagyta őrizet nélkül a konyhában a lavórt.

A Miskolci Törvényszék ma kezdi el tárgyalni a B. N. vádlottal szemben életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított büntetőpert.

A vádirati tényállás szerint 2015. május 27-én a vádlottnál tartózkodott unokája Zádorfalván. Délután a gyermek a szobában nézte a televíziót nagyanyja élettársával, miközben a nő a konyhában tartózkodott, ahol – anélkül, hogy arról szólt volna élettársának – vizet melegített egy lábasban, unokája fürdetéséhez. A szoba és a konyha között ajtó nem volt, azt csak egy függöny választotta el egymástól. Amikor felforrt a víz, a nagymama átöntötte azt egy lavórba, melyet a gáztűzhely mellé, a konyha padlójára helyezett, majd felü­gyelet nélkül hagyott, és a konyhában lévő vizesvödörhöz ment, hogy abból hideg vizet hozzon a lavórba. Ekkor a gyermek beszaladt a konyhába és a lavórból magára borította a forró vizet. Kórházba vitték a gyermeket, aki felületes, illetve mély, másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!