BOON Sziréna

2010.04.06. 20:22

Gyerekek váltak anyává

<p>Miskolc, Csenyéte, Felsőgagy - Két 13 éves kislány is egészséges gyermeknek adott életet a közelmúltban, tudta meg az Észak-Magyarország.</p>

Értesüléseinket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa, Nagy Gábor megerősítette. Mint mondta, az anyává lett lányok még most, a szülés után sem töltötték be a 14. életévüket. A kórház hivatalból feljelentést tett a rendőrségen, hisz a 14 évnél fiatalabb személlyel létesített szexuális kapcsolat megrontásnak számít.

Otthon szült

Az osztályvezető főorvos elmondta: a Csenyétén élő kislány március 14-én szült otthonában, szülés után egy órával szállították kórházba, mert a család későn értesítette a mentőket. Egészséges, 2250 grammos leánygyermeknek adott életet. Az anya terhesgondozáson is megjelent 6 alkalommal, most már otthon van, ő és a csecsemő is egészséges.

A másik lány Felsőgagyban él, április 4-én, császármetszéssel hozta világra 2750 grammos fiúgyermekét. Rendszeresen járt terhesgondozásra, ő és az újszülött is egészséges, jelenleg a kórházban tartózkodnak. Ez évben ebben a két esetben fordult elő, hogy az anya 14 évnél fiatalabb volt. Nagy Gábor megjegyezte: mindkét fiatal anya roma származású, de az ő kultúrájukhoz hozzátartozik a korai szexuális kapcsolat létesítése és a korai gyermekvállalás. Erről azonban nem vesznek tudomást a törvények, így gyakran előfordul, hogy a cigányság kultúrája szemben áll a jogszabályokkal.

Császárral

Az Encsi Rendőrkapitányság elindította a büntető eljárást megrontás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt a márciusban szült lány gyermekének apja ellen. (A másik feljelentés még nem érkezett meg hozzájuk.) A vádemelési javaslatot azonban már továbbították a szikszói ügyészségnek, így a rendőrség nem nyilatkozhatott az ügyben. Szikszón dr. Petró Csaba ügyésztől megtudtuk: a vádemelési javaslat megérkezett hozzájuk. Azonban csak annyit árulhatott el, hogy a gyermek apja nem a lány rokona, de „problémás volt” a megrontó személyének megállapítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!