BOON Sziréna

2010.01.29. 12:37

Betörés, nyomozás és ítélet két nap alatt Edelényben

<p>Edelény, Szendrő - Egy szendrői kocsma feltöréséről január 27-én a reggeli órákban értesítették a rendőrséget. A gyors és eredményes nyomozásnak köszönhetően két nap múlva a bíróság meg is hozhatta ítéletét az elkövetőkkel szemben.</p>

Az egyik szendrői italbolt tulajdonosa január 27-én a kora reggeli órákban tett bejelentést az Edelényi Rendőrkapitányságon. A feljelentő elmondta, hogy kocsmájából feltehetően az elmúlt éjszaka majd 100 000 forint értékben vittek el ital- és dohányárut.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként hamar látókörbe került két helybéli férfi, akik korábban hasonló módon elkövetett bűncselekményeik miatt már nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt. Így, a bejelentéstől számított négy órán belül a gyanúsítottakat előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra. Az eléjük tárt bizonyítékok és a házkutatás során lefoglalt értékek láttán nem tehettek mást, beismerték az általuk elkövetett bűncselekményt.

A gyanúsítottakat a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, egyben kezdeményezte gyorsított eljárás keretében bíróság elé állításukat. A taláros testület január 29-én meghozott ítéletében a két vádlottra tíz, illetve hat hónap letöltendő szabadságvesztést szabott ki.

Információs háttér:

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén ebben az évben összesen nyolc lakás, illetve üzletbetörés történt, ebből ötöt sikeresen felderítettek a nyomozók, a többi eljárás pedig jelenleg is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!