BOON Sziréna

2008.10.13. 16:22

Cross-motorral fatolvajokat fogni

<p>A falopások, illegális fakitermelések visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzéseket hajt végre a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság. A fatolvajok elfogására cross-motorokat is bevettek.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai a terepviszonyokhoz remekül alkalmazkodó cross-motorok segítségével végeznek folyamatos ellenőrzéseket a közelmúltban kezdődött, a falopások visszaszorítása érdekében indított kiemelt akcióban. Az ellenőrzéseket nem csak rendőrök végzik, hanem az  adott erdőterületeket jól ismerő természetvédelmi őrök is segítenek az akció sikere érdekében.
Úgy tűnik: vannak eredmények. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa elmondta: a napokban két illegális fakitermelőt is fogtak a rendőrök. Október 12-én a kora délutáni órákban a sátai középhatár természetvédelmi területén az alkalmi „járőrpáros” ellenőrzés alá vonta egy forgalomból már végleg kivont személygépkocsi vezetőjét, aminek hátsó ülése ki volt szerelve. Az átalakított autóban frissen vágott, mintegy fél köbméter fa volt. A hatósági jelzéssel nem rendelkező autó 41 éves sátai sofőrjével szemben a hatóság szabálysértési feljelentéssel tett, továbbá a törvény értelmében lefoglalta az autót, az illegálisan kivágott fát, illetve motoros fűrészét. Ezt megelőzően Sajókápolna környékén egy lovas kocsi rakományát, s magát a járművet is lefoglalta a rendőrség, mivel tulajdonosa engedély nélkül vágta ki és szállította a fát. Az elkövetőkkel szemben egyidejűleg a rendőrség kezdeményezte az erdőről és az erdő védelméről szóló törvényben foglalt erdővédelmi bírság kiszabását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!