boon-sportoldal

2012.04.10. 10:52

Kilencven (!) váltó az idei „Szarvasűzőn”

Miskolc - A Bonifác névre keresztelt „szarvast” április 14-én, szombaton már huszonkettedik alkalommal „űzik át” az egyetemisták, főiskolások Egerből Miskolcra.

Miskolc - A Bonifác névre keresztelt „szarvast” április 14-én, szombaton már huszonkettedik alkalommal „űzik át” az egyetemisták, főiskolások Egerből Miskolcra.A Miskolci Egyetem (ME) Diáksportköre, a ME Egészségügyi Kar, Sportlétesítmények és Testnevelési Tanszék, dr. Honfi Lászlónak, az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézet igazgatójának közreműködésével rendezi meg a XXII. Bosch-Szarvasűzők Egyetemi Főiskolai Váltófutást.

Az Eger-Miskolc közötti, összesen 75 km-es országos verseny egy része a festői szépségű Bükki Nemzeti Parkon halad keresztül. A távot 12 (4 leány és 8 fiú), különböző nehézségű és hosszúságú szakaszra osztották fel. A rajt 10.30-kor Egerben, a Dobó téren lesz. Innen Felnémet, Szarvaskő, Bélapátfalva, Szilvásvárad,  Kalapati-pihenő, Olaszkapu,  Nagymező, Jávorkút, Lillafüred érintése után érkeznek a futók Miskolcra, a Csanyik-völgy- Királyasztalhoz, majd a Miskolc Városi Sportcsarnok elől 17.05-kor (leányok), illetve 17.20-kor (fiúk) kezdik meg az 5,2 km-es záró-szakaszt, hogy beérkezzenek a Miskolci Egyetem Sportközpontjában kijelölt célba.

A nagy hagyományokkal rendelkező, kivétel nélkül fantasztikus hangulatban megvalósított erőpróbán idén nem kevesebb, mint 90 váltó indul, így a drukkerekkel, kísérőkkel együtt közel 1500 résztvevőt várnak a házigazdák. 

Az esemény fővédnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó, sportért felelős államtitkár. Védnökként dr. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere,  Habis László, Eger polgármestere, Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke, Prof. Dr. Besenyei Lajos rector emeritus, Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora és Dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora vállalt támogató szerepet.

Óvatosan közlekedjenek!

A szervezők ezúton is felhívják az autósok, illetve a lakosság figyelmét, hogy a délutáni órákban a Hámori-tó és a Királyasztal között, valamint a Népkertnél rendőrségi forgalomirányításra kell számítani, továbbá a Népkertnél, az Ifjúság útnál és a  Cementipari Gépjavító-elágazásnál a közlekedési lámpák sárgán villognak majd!

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!