boon-sportoldal

2012.01.15. 20:45

Mindháromban tizennyolc alatt maradtak a lányok

Gödöllőn játszott vasárnap az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.

Gödöllőn játszott vasárnap az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.A pénteki, Újpest elleni hazai találkozót követően újabb feladat várt a zöld-fehér hölgyekre, amely hasonlóan keménynek ígérkezett. A szombat délutáni edzésen még átbeszélte a csapat az előző meccs tanulságait, és persze a Gödöllőtől várhatóakat is. Rédeiék a javítás reményében vették fel a küzdelmet a remek erőből álló GRC-vel, annak ellenére, hogy az iskolai vizsgák miatt többen nem tudnak olyan intenzíven részt venni az tréningeken, s emiatt elsősorban fejben hamarabb elfáradnak. Az első szettben jól blokkolt a hazai együttes, de fegyelmezettek voltak mezőnyvédekezésben is, ami azt jelentette, hogy hamar kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint a miskolciak (10-5). Merkószkinak sült a keze nyitásban, aztán a gödöllőiek Kovács E-t igyekeztek kivenni a játékból (18-13), így mindössze egy-egy biztató periódusra futotta az Albrechtnek.

Öt-ötig együtt

A második játszmában sem változtatott a taktikán a házigazda, minek is tette volna, hiszen szépen gyűltek náluk a pontok (11-5). Az MVSC-nél Kriegel szervái okoztak zavart, sorban jöttek tőle az ászok, és ez az adott állásban döntőnek bizonyult. A Vasút igyekezett hozni a tőle remélteket, Kovács E-nek, Szabónak és Szajkónak is akadtak kemény támadásai (16-9), de az egységesen, stabilan röplabdázó GRC gyakorlatilag minden ellenállást meghiúsított.

Ekkor már látszott, hogy a zöld-fehérek túl messze vannak attól, hogy akár egy szettet is megcsípjenek, bár a harmadik felvonásban 5-5-ig egálban voltak a felek. Toma Sándor mindegyik játékban – így ebben is – próbálta a cseréket kihasználni, és kereste azt az összeállítást, amellyel eredményes lehet a csapat. De megint Kriegel került a nyitóhelyre, ellépett a GRC 16-6-ra, ahonnan már nem volt visszaút. A vendég szakember liberót is váltott, a 15 esztendős Jobbágy Vivien élete második NB I-es összecsapásán lépett pályára, s próbálta segíteni a többieket.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

TEVA-Gödöllői RC – Albrecht-MVSC-MISI 3:0 (17, 13, 14)

Gödöllő, 200 néző. V.: Kiss, Stefik.

GRC: Lutter, Németh, Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Kriegel, Horváth, Szűcs, Háfra, Győri. Edző: Ludvig Zsolt.

Albrecht: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó. Csere: Nagy (liberó), Jobbágy (liberó), Csarkó, Kiss V., Sitkey. Edző: Toma Sándor.

Ludvig Zsolt: - Nagyon örülök a három pontnak és annak is, hogy mindenki játszani tudott. Élt a csapat a lehetőséggel.

Toma Sándor: - Kicsit nagyobb ellenállásra számítottam. Kriegel Zsófi pörgetett nyitásai egyértelműen eldöntötték a szetteket. Gratulálok a Gödöllőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!