boon-sportoldal

2011.09.26. 14:09

Kiderült: jó csapat a DVTK

Az élvonalbeli labdarúgó- bajnokság vasárnapi zárómeccsét a DVTK a Győrrel játszotta.

Az élvonalbeli labdarúgó- bajnokság vasárnapi zárómeccsét a DVTK a Győrrel játszotta. Most is bizonyosságot nyert az, ami már sokszor Diósgyőrben: a legjobb marketing maga az eredménysor, egy jó csapat, mert akkor garantált, hogy telt ház van az Andrássy úton. Mi tagadás, frenetikus volt a hangulat a katlanban, már negyed órával a kezdés előtt, a vasárnap esti hírek szerint minden belépő elfogyott a meccsre, volt aki hoppon maradt a pénztárnál, a szerencsésebbeket jegy nélkül, ingyen is beengedték. A felállásokból némi óvatosságra lehetett következtetni, ami - mondhatni - sajátja az ilyen rangadóknak. Az ETO hozta az általuk vártat, átadta a kezdeményezés lehetőségét a hazaiaknak, és készült az alkalomra, a labdaszerzés után vezetett lendületes akcióra. Egy jogos büntetőből azonban hamar megszerezte a vezetést a miskolci együttes, és ez a tény mindig fontos egy ilyen összecsapáson. Mert amelyik gárda előnybe kerül, az picit megnyugodhat, alakíthatja a focit a maga taktikája szerint. A DVTK volt mezőnyfölényben, és amikor nem erőltették a piros-fehérek a magas labdákat, akkor a játék nem is volt csúnya. A győriek azonban gyorsan kitalálták, hogy kit, kiket kellene kikapcsolni ezen a napon, leginkább Gallardot faragták rendesen, aminek az lett a következménye, hogy a dunántúliak piros lapot is begyűjtöttek, míg a spanyol légióst le kellett cserélni (Arze lett a jobb oldali középpályás, Seydi pedig felzárkózott Tisza mellé), aminek ő maga nem nagyon örült. Ezen momentumaival nem vált szimpatikussá az ETO, a Diósgyőr pedig lehetett most már magabiztos is. Farkas B.- nek nem adtak sok munkát a látogatók, így negyvenöt perc után azt lehetett leszűrni: ha a DVTK nem altatja el magát a folytatásban, begyűjtheti a három pontot.

Padlóközeli állapot

A fehér mezes vendégek - érezhetően - egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a folytatásban, eljutottak lövésig, miközben azért a labdaszerzéseik továbbra sem voltak túl szabályosak. A mérkőzés a Győr térfelén zajlott inkább, a második félidő elején Tiszának is akadt egy helyzete, alkalom a 2-0-ra, de Stevanovic a helyén volt. Azonban Seydi kiugrásánál már tehetetlen volt a győri hálóőr, s ezzel padlóközeli állapotba került csapata. Gyakorlatilag nem volt szünet a stadionban, ami a szurkolást illeti, akkora volt a hangerő, hogy azt még talán Ongán is lehetett hallani. Amire nem volt szükség egyáltalán miskolci részről, az a hátul való passzolgatás, ezzel alkalmanként feleslegesen húzta magára az ETO-t a DVTK. A 70. perc környékén kezdett mezőnyfölénybe kerülni a hátrányban lévő Győr, amolyan minden mindegy alapon kockáztattak. A kapuk előtt így aztán itt is ott is adódtak komoly lehetőségek, az eredmény viszont maradt, amit a közönség dörgedelmes ,,Szép volt fiúk!”-kal köszönt meg. A második helyezett, eddig veretlen Győr személyében egy igazán nagy skalpot szerzett meg a DVTK vasárnap este, és ezzel a piros-fehérek máris dobogóközelben vannak a táblázaton, köszönhetően annak, hogy zsinórban hatodik meccsén maradt veretlen.

ÉM-MI



Több ezer DVTK drukker számára maradt emlékezetes a vasárnap este: győzelem a Győr ellen, több, mint 10 ezer néző, hihetetlen módon együtt élő és lélegző piros-fehér lelátók. Ám sajnos voltak olyan szurkolótársaink, akik ezt nem élhették át. Juhász-Léhi István jegyzete.

Pokoli hangulatban törte meg a Győr eddigi veretlenségét a Diósgyőri VTK, így már a negyedik helyen tanyázik a Benczés-legénység a labdarúgó NB I-ben. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja a Győri ETO FC ellen?

A vasárnapi Diósgyőr – Győr NB I-es futballbajnoki előtt egy, a sportága élvonalába most visszakerült együttes, a DKSK-MISI női kosarasai mutatták meg magukat a közönségnek, akik október 1-jén, Miskolcon kezdik a bajnoki idényt.

Ez a kettő-nullás siker lélektanilag nagyon jókor jött, további tartást adhat a csapatnak.- nyilatkozta Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az ETO elleni győzelem után.

A Győri ETO FC- t fogadta a Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I 10. fordulójának zárómeccsén vasárnap 18 órától. A mérkőzésről élőben tudósítottunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!