boon-sportoldal

2011.08.04. 20:38

Vitorlázás

A Velencei-tavon a közelmultban megrendezett sikló országos bajnokságon Lukács András (MMVSC) a 8. helyen végzett.

A Velencei-tavon a közelmultban megrendezett sikló országos bajnokságon Lukács András (MMVSC)

a 8. helyen végzett. A napokban négy hajóval képviseltetik magukat a mályi vitorlázók a kalóz Európa-bajnokságon – kaptuk a hírt dr. Koleszár Lajostól, a megyei szövetség elnökétől. A Magyar Vitorlás Szövetség által Balatonfüred térségében rendezett nyílt versenyen hét nemzet nyolcvanhét hajója vesz részt. Csaknem egy évig tartott a magyar csapatba történő bekerülésért a tíz versenyből álló sorozat, melyből kettőt megyénkben rendeztek.

A válogatás eredményeként az Eb-n a Demjén Sándor-Papp Ádám (Justitia), a Bödör Gergely-Makai László (Justitia-BYC), a Koleszár Péter-Koleszár Zoltán (Justitia-EGIS) és a Nyeste Gábor-Berki Győző (BYC-Justitia) kettősők is indulhattak a magyar csapat színeiben. A tíz futamra tervezett Eb félidejében versenyzőink közül a Bödör Gergely által kormányzott hajó a meglepően jónak mondható 14. helyen áll a rendkívül szoros, németek uralta mezőnyben.

Megyénkben a legrangosabb vitorlásversenyt Hejőkeresztúrban (Daruker-kupa) rendezik meg öt hajóosztályban, ahová a fenti versenyzőkön kívül nagy egyesületek, neves versenyzőit is várják augusztus 13-14-én az 5 futamra tervezett regattán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!