boon-sportoldal

2010.11.03. 18:04

Szombaton Gyulán zárul a bajnokság

<p>Miskolcról "elkérték" a salakmotorversenyt, az SM-esek odaadták.</p>

A Magyar Motorsport Szövetség salakmotoros szakágának salakbizottsági döntése alapján a Speedway Miskolc által meg nem rendezett Magyar Köztársaság nemzetközi salakmotoros egyéni bajnokságának 2., azaz záró fordulóját most szombaton, 13 órától Gyulán rendezik meg a Big’s MSC szervezésében.

– Hogy miért nem Miskolcon lesz a zárófutam? – kérdezett vissza az Észak-Magyarország megkeresésére Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Azért, mert még szeptemberben elkérték tőlünk a rendezés jogát, konkrétan a gyulai fiatal versenyzőnek, Benkő Rolandnak az édesapja, azzal, hogy ő szeretne lenni a rendezvény lebonyolítója, mi pedig nyitottak voltunk erre a kérésre, gyakorlatilag lemondtunk a javára. Ezt a versenyt egyébként eredetileg október 23-án kellett volna megrendezni, de kiderült, hogy az, aki jelezte felénk, hogy átvállalja a rendezést, általunk nem ismert ok miatt mégsem lett a gazdája. Ezek után vált a rendezővé Nagy Róbert klubja, azzal a vállalással, hogy nem viszi el az új helyszínről, Gyuláról a viadalt. 

Feltételek

A Magyar Motorsport Szövetség salakmotoros szakágának salakbizottsági döntése értelmében a kiírásban szereplő versenyzői hozzájárulást (1 db hátsó gumi/versenyző) a szakág a szakág költségvetésének terhére a rendező egyesülettől átvállalta, ezen felül egyszeri 40.000 forintos támogatásban részesítette a rendezőt, mely fedezi a versenyzők üzemanyag szükségletét. Az alábbi felsorolásban szereplő (licencet váltott) versenyzők megjelenése a kiírás alapján kötelező a Miskolcról  Gyulára áthelyezett viadalon, versenyképes állapotban (akik nem állnak ki, vagy nem versenyképesen jelennek meg a bajnokság zárófordulójában, azokkal szemben fegyelmi eljárást kezdeményez a salakmotor szakág szakági bizottsága).

Versenyzői lista: Bencze Zsolt, Benkő Roland, Ferjan Matej, Kónya Sándor, Kovács Roland, Lőrincz Attila, Magosi Norbert, Nagy Róbert, Szatmári László, Szilágyi Tamás, Tabaka József, Tihanyi Sándor.

speedway.hu, ÉM-BCS


A bajnokság állása

1. Ferjan Matej 19 pont
2. Tabaka József 16 pont
3. Nagy Róbert 14 pont
4. Benkő Roland 12 pont
5. Magosi Norbert 10 pont
6. Bencze Zsolt 9 pont
7. Lőrincz Attila 8 pont
8. Kovács Roland 7 pont
9. Fekete Sándor 6 pont
10. Milen Manev 5 pont
11. Kónya Sándor 4 pont


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!