boon-sportoldal

2010.11.23. 07:34

Edzés nélkül az Újpest ellen

<p>Idei 26. MOL ligás meccsét játssza kedden este, hazai környezetben a Miskolci Jegesmedvék JSE csapata.</p>

Két és fél héten belül véget ér az alapszakasz a jégkorong Mol Ligában, így a hátralévő meccsek tétje talán az eddigieknél is nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a csapatok a rájátszásos helyekért is gyűrik egymást. A sorozatban érdekelt Miskolci Jegesmedvék JSE gárdája igen nagy valószínűséggel az alapszakasz első négy helyének valamelyikén végez, így a MOL Liga rájátszásában, az első fordulóban a négy közé jutásért megrendezendő párharcban kedvezményezett lesz, a két győzelemig tartó csatában többszöri pályaválasztóként léphet pályára. De azért ennyire még ne szaladjunk előre, hiszen ahhoz, hogy négyben legyen a csapat, még néhány meccset nyerni kell. Köztük a ma 18 órától a miskolci jégcsarnokban sorra kerülő Újpesti TE elleni összecsapást is hoznia kellene az MJJSE-nek.

Fejben

A miskolci csapat tagjai csak fejben készülhettek a soros összecsapásukra, hiszen az előző meccs óta nem tartott edzést a Macik trénere, Robert Dever. Ennek az az oka, hogy az MJJSE együttese csak hétfőn reggel érkezett meg Miskolcra Bukarestből, a vasárnapi meccsükről.

– Tíz perccel reggel hét óra előtt értem haza, 25 percet voltam otthon, és már indulhattam is dolgozni, a munkahelyemre – mondta Mayer Péter, a csapat pályaedzője, aki a Bukarestben járt delegáció tagjai közül talán az egyetlen volt, aki hétfő délelőtt nem az alvásnak szentelte idejét. – 12-13 órát buszoztunk, és a csapat szakvezetője, Robert Dever úgy találta, sokkal többet ér, ha a hétfői napot kihagyja, átalussza a csapat, mert így kedden frissen tudunk pályára lépni. Ezért nincs az Újpest elleni meccs előtti napon tréning. Úgy véli kollégám, illetve úgy véljük, hogy a kedden az lesz a kérdés, hogy tudunk-e határozott játékkal előrukkolni, tudunk-e az elejétől úgy játszani, hogy ellenfelünk azt érezze, itt nem lehet keresnivalója. Szerintem, szerintünk igen.

Csupán szerencse

Arra a kérdésre, hogy egyfajta sportdiplomáciai sikernek számít-e, hogy a romániai túra után éppen az eddig leggyengébben szereplő csapattal találkoznak, vagyis, hogy a menetrend elkészítésekor ezt is figyelembe vették-e, vagy valami másról van szó, Mayer Péter az alábbiakat mondta:

– Mivel a sorsolást augusztusban elkészítették, és akkor nem lehetett tudni, hogy melyik csapatnak, milyen erős lesz a kerete, így az csupán szerencse, hogy éppen az Újpest ellen játszunk egy ilyen fárasztó utazást követően. Szerencsére az előző hét végén ismét pozitív impulzusok értek minket, gondolok itt elsősorban a péntek esti Csíkszereda elleni meccsre, amit úgy nyertünk meg, hogy az utolsó percben egygólos hátrányban levittük a kapusunkat, hogy hat az öt ellen létszámfölényben támadhassunk, és ennek köszönhetően Bartzen higgadt megoldása, átadása, illetve Láda Balázsnak az ebből szerzett találata 6 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítést eredményezett, a hosszabbításban pedig Bonar a mi javunkra döntötte el a találkozót.

Ez, illetve a két nappal későbbi, bukaresti győzelem egyben azt is jelenti, hogy ebben a hónapban még nem kapott ki az MJJSE, zsinórban öt meccset hoztak, és ezzel beállították az október eleji hasonló csúcsukat. Amit kedden egy újabb sikerrel meg is dönthetnek.

Vasárnap is

Az eredeti versenykiírás szerint úgy volt, hogy ezen a héten az Újpest elleni meccsen kívül csak egy találkozó vár az MJJSE-re, pénteken, Dunaújvárosban, a Dab.Docler ellen. Azonban Macik e heti programja tovább bővült, vasárnap este Miskolcon is jégre lépnek, a Dab ellen. Mindennek az a háttere, hogy eredetileg december második vasárnapján fogadta volna az MJJSE a HSC Csíkszereda együttesét, azonban az erdélyi gárda Kontinentális Kupa kötelezettsége miatt előbbre hozták ezt a találkozót december 10-én, 18 órára. Akkor, amikor az eredeti kiírás szerint a Dab.Doclert fogadta volna az MJJSE, ám ezt a párharcot áttették most vasárnapra.

ÉM-BCS


A jégkorong MOL Liga állása

1. HSC Csíkszereda 25 17 3 1 4 135-53 58
2. Dab.Docler 24 17 1 1 5 127-61 54
3. Miskolci JJSE 25 15 2 3 5 122-73 52
4. Vasas HC 25 14 2 1 8 104-58 47
5. SCM Fenestela 68 Brasov 25 12 - 4 9 84-80 40
6. FTC-Orangeways 24 10 1 2 11 91-92 34
7. Sapa Fehérvár AV19 26 6 4 - 16 78-119 26
8. Steaua Rangers 25 5 1 2 17 72-123 19
9. Újpesti TE 23 1 - - 22 43-197 3


Kapcsolódó cikkek:

Másodszor is meghódították Bukarestet a Macik

boon | 2010.11.21 16:34
A szenzációs pénteki, Csíkszereda elleni győzelem után újabb nehéz feladat várt a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatára.

Óriási küzdelemben verte az MJJSE a Csíkszeredát

eszak | 2010.11.19 22:50
Nehéz mérkőzés várt pénteken a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatára, hiszen a listavezető Csíkszereda otthonába látogatottak. Amint azt várni lehetett, kőkemény meccset vívtak a felek, amelynek végén a Macik örülhettek.

Az MJJSE is nevezett a hoki Magyar Kupára

eszak | 2010.11.11 12:32
Csak januárban dől el, hogy ki lesz a Macik ellenfele a jégkorong MK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!