boon-sportoldal

2010.06.18. 09:04

Speedway Miskolc: menni vagy meghalni

<p>Ezen a hét végén két idegenbeli meccsen kellene versenyeznie a Speedway Miskolc salakmotor csapatának.</p>

Ma 17.30-től a PSZ Lechma Poznan vendégeként – a 2. fordulóból elhalasztott meccsen – kell a Speeedway Miskolc csapatának harcba szállnia, míg vasárnap 17 órától a 10. fordulóban az RKM ROW Rybnik otthonában. A két idegenbeli meccsben az a közös, hogy mindkettőre a Scott Nicholls, Magosi Norbert, James Wright, Szatmári László, Ales Dryml, Tabaka József névsort küldte el elnővezésben a Speedway Miskolc csapata. Az elutazás előtt az viszont biztossá vált, hogy ilyen összetételű csapatot biztosan nem láthatnak a két lengyel városban. De az előzmények után annak is örülni kell, hogy egyátalán lesz miskolci csapat ezeknek az együtteseknek az otthonában.
Ugyanis sem csütörtökön délelőtt, sem kora délután, sem késő délután, egészen estig nem tudott határozott választ adni arra Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke, hogy elutaznak-e a meccsekre.
– Napról napra azon dolgozunk, hogy tapasszuk, foldozzuk a lyukakat, és mindig jött valami apró remény, amibe belekapaszkodhattunk, rendre kaptunk némi pénzbeli segítséget ahhoz, hogy az éppen égető problémáinkat valamilyen szinten orvosoljuk – mondta Jacsó Tibor csütörtök délután. – A baj csak az, hogy kenegetjük magunkat, megyünk csináljuk érzelmi okokból, miközben nem vesszük észre, hogy tele vagyunk sebekkel. Sajnos, mostanra odáig jutottunk, hogy már azt sem tudtuk megoldani az elutazás napjára, hogy annyi pénzt összeszedjünk, amiből tele lehet tankolni a kocsikat, hogy legalább az oda és visszautazásunk biztosított legyen. A csütörtöki napon többször is feltettem a kérdést magamnak: van-e értelme annak, amit csinálunk? A választ tudom, de még nem mondtam, nem mondhattam ki. Az utolsó percig bíznom kell abban, hogy az indulás pillanatáig összejönnek azok az alapvetően szükséges pénzeszközök, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy ki tudjunk állni a soron következő meccseinkre.
Péntek reggel
Pénteken kora reggel is hívtuk Jacsó Tibort, akit a lakásán értünk utól.
– Csütörtökön este még Budapesten jártam, hogy pénzt szerezzek ahhoz, hogy útra kelhessen a csapat – mondta a Speedway Miskolc elnöke. – Késő este értem vissza, Miskolcra, addigra már két, a versenyzőkkel és felszereléseikkel teli buszt már sikerült útnak indítani, a harmadiknak pedig éjfélkor tudtam odaadni az utazáshoz, a tankoláshoz szükséges pénzösszeget. Szóval elindult a csapat, és ha nem is a legerősebb össszeállításban, de ott leszünk mind a két meccsen, és azt hiszem, most ez a legfontosabb, mert ez azt jelenti, hogy ki fogunk tudni állni. Azzal együtt is, hogy én itthon maradtam, azon egyszerű oknál fogva, hogy nekem már nem jutott hely a Poznanba indult járműveken.
Új időpont
A 9. fordulóban június 6-án rendezték volna meg a Speedway Miskolc – Start Gniezno összecsapást, ami végül az árvízi helyzet miatt akkor elmaradt. De ennek a meccsnek is van már új időpontja, a két csapat a jövő héten pénteken, vagyis június 25-én mérkőzik meg egymással Miskolcon, a Népkertben.
Pótlások
A miskolciak összecsapása mellett a mai napon még egy, a 6. fordulóban korábban elmaradt meccset játszanak le: GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk; a múlt héten pedig a 2. fordulóból elmaradt meccset pótolták be: Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik 55-35.
 
A lengyel I. liga állása
(eredmények sorrendje: m gy d v mpk mp bp öp)
1. GTŻ Grudziądz 8 5 - 3 +46 10 1 11
2. Marma Hadykówka Rzeszów 6 5 - 1 +165 10 - 10
3. Lokomotiv Daugavpils 8 4 - 4 +79 8 1 9
4. Lotos Wybrzeże Gdańsk 7 4 - 3 +2 8 0 8
5. PSŻ Lechma Poznan 5 3 - 2 +22 6 - 6
6. Start Gniezno 6 3 - 3 -31 4 - 6
7. Speedway Miskolc 6 1 - 5 -205 2 0 2
8. RKM ROW Rybnik 6 1 - 5 -78 2 - 2
m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)
Az elhalasztott meccsek új időpontjai, június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. f.), június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. f.), június 25.: Speedway Miskolc – Start Gniezno (9. f.), július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. f.), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.), július 10.: KM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan (8. f.), július 25.: Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.).
- BCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!