boon-sportoldal

2010.06.15. 20:03

Moto GP: Két magyar a katalán nagydíjon

<p>Budapest - Már biztos, hogy Talmácsi Gábor mellett egy másik magyar versenyző, Sebestyén Péter is ott lesz a Katalán Nagydíjon.</p>

A Pétert felkaroló Faster Management szüntelenül azon dolgozott, hogy minél jobb lehetőségeket teremtsen Péter számára a folyamatos fejlődés érdekében.

A fiatal tehetség jelenleg a Spanyol Bajnokságban indul, de a gondos háttérmunkának köszönhetően rajthoz állhat az idei MotoGP világbajnokság barcelonai futamán a 125cc géposztályban. Péter július 4-én a Right Guard Racing Team versenyzőjeként belekóstol a motorversenyzés elitjébe. Magát a pályát, annak vonalvezetését ismeri, így leginkább a közeg, a verseny- és munkatempó megismerése lesz az elsődleges feladat számára.

A barcelonai versenyen természetesen számíthat menedzsere Roberto Favaro és ezen a hétvégén a csapatvezetői teendőket ellátó Németh Ottó, a Henkel marketing vezetőjének segítségére is.

A menedzsment és a támogatók feltett szándéka, hogy további szabadkártyákat szerezzenek, de hogy mely versenyeken kaphat még indulási lehetőséget Péter, az csak a későbbiekben fog kiderülni a FIM és a DORNA döntése alapján.

Nagyon boldog

"Nagyon boldog vagyok, hogy szabadkártyás versenyzőként én is indulhatok a barcelonai vb futamon." - nyilatkozta Sebestyén Péter."Óriási lehetőség ez számomra, hogy a világ legjobb motorosai között versenyezhetek. Köszönöm a Faster Management és a Right Guard segítségét, hogy 3 hét múlva egy álmom válik valóra."

Roberto Favaro elmondta, hogy nagyon örül, hogy Péternek lehetősége lesz belekóstolni a MotoGP világába, hiszen az a céljuk, hogy biztosítsák számára, hogy jövőre állandó versenyzőként indulhasson a vb-n.

"Biztos vagyok abban, hogy felejthetetlen lesz Petinek az első vb futamon való indulása, hiszen én is emlékszem, amikor először álltam rajthoz a MotoGP-ben." - mindezt már Talmácsi Gábor mondta. "Nagyon ügyes és tehetséges versenyzőnek tartom, aki előtt szép karrier áll. Még alig múlt 16 éves és máris lehetősége nyílik a legjobbak között indulni. Én anno ilyen idősen még csak álmodoztam erről."

(Forrás: Faster Management)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!