BOON - Sport - MVSC

2016.04.18. 14:42

MVSC: Szoros első, de aztán már nem volt esély

Miskolc - A 9–12. helyért zajló rájátszás 4. fordulójában vasárnap hazai pályán játszottak a miskolciak.

Miskolc - A 9–12. helyért zajló rájátszás 4. fordulójában vasárnap hazai pályán játszottak a miskolciak.

A női röplabda NB I-től már biztosan búcsúzó Albrecht-MVSC-MVSI idegenben, március 26-án megszorongatta a TFSE-t (2:3), és úgy kezdték a vasutasok a hét végi, saját termükben megrendezett csatát is, hogy ez akár újra összejöhet. Volt kedv Egriékben, vállalkoztak bátran, így nem volt meglepetés, hogy 7–3-ra vezettek. A fővárosiak túl könnyen álltak a mérkőzéshez, 12–8-nál időt is kért Bóta Enikő. A zöld-fehérek azonban továbbra is szívósan röplabdáztak, a maguk dolgait többnyire jól megcsinálták (16–11, 19–16). 20–20-nál fogta be ellenfelét a TFSE, még 22–22-nél sem dőlt el, hogy melyik oldal szerez vezetést. Innentől kezdve viszont már csak a budapestiek szereztek egységet, igaz, az utolsónál egyik játékosuk beleért a miskolci térfélről érkező labdába, de a játékvezetők ezt nem „érzékelték”.

Sima két játszma

A második felvonásra egy karakteresebb TFSE érkezett a küzdőtérre, ami pontokban is kifejezésre jutott (5–12). Kerekes Attila próbálta felrázni a lányait, de ez nem igazán volt sikeres (7–16). A fővárosiak elsősorban magas embereiket, Tóth E.-t és Hegedűst mozgatták, akik jó százalékban értékesítették az adódó helyzeteket. Kiss V. azért a mérkőzésen másodszor is áthúzta a labdát – feladás helyett – a másik térfélre, kissé összekapta magát az MVSC (10–17). Itt megint leragadt az MVSC és a hazai szakvezető 11–20-nál történt második időkérése sem módosított a játszma menetén.

A harmadik felvonást borzasztóan nyitotta az Albrecht, a vendégek gyakorlatilag minden megerőltetés nélkül haladtak előre (0–8). Ekkor már – látszólag – nem volt semmilyen belső késztetés az MVSC-ben arra, hogy akarjon feljebb zárkózni, még az sem jött be, ami az első szettben igen (4–18). Miután magára talált a TFSE, már nem volt kétséges a végeredmény, a 0:3, amit 58 perc alatt értek el.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – TFSE

0:3 (-22, -13, -9)

Miskolc, 60 néző. V.: Suba, Jámbor.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss Vivien, Kiss E., Szajkó, Kocsis, Egri, Nagy Zs. Csere: Dömsödi (liberó), Urbán, Zsofnyák. Vezetőedző: Kerekes Attila.

TFSE: Neizer, Szalma, Ostorházi, Molnár, Tóth E., Hegedűs. Csere: Dobrovits (liberó), Kiss Viktória. Vezetőedző: Bóta Enikő.

Kerekes Attila: – Egy-két játékosnak el kellene gondolkodnia azon, hogy mit jelent az edzésre járás, annak kötelességei, valamint azon, hogy egy ilyen lelkes szurkolótábor buzdítását miként háláljuk meg.

Bóta Enikő: – Az első szett egy kicsit döcögős volt számunkra, úgy látszik már hagyomány, hogy Miskolcon így kezdünk. Utána azonban megtaláltuk a megfelelő taktikát, és azt a következő két játszmában végig tudtuk vinni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!