BOON - Sport - DVTK

2017.11.03. 14:56

DVTK vs. Balmazújváros - A 0-4 miatt bizony van pikantériája…

Miskolc - Szombaton 15.30-tól DVTK – Balmazújváros NB I-es futballmérkőzést rendeznek Debrecenben.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól DVTK – Balmazújváros NB I-es futballmérkőzést rendeznek Debrecenben.

A 15. fordulót bonyolítják le a hétvégén a honi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, melynek keretén belül a Diósgyőr „hazai” meccset vív, a debreceni Nagyerdei stadionban az újonc balmazújvárosiak lesznek az ellenfelek. A két csapat augusztus elején emlékezetes meccset vívott egymással, abban a tekintetben, hogy a hajdúságiak saját környezetükben 4-0-ra győzték le a piros-fehéreket.

Mint a többi

Természetes, hogy a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján előkerült az az összecsapás.

– Ami működött, az sem jól, csalódás, bosszantó volt az a vereség – mondta mindezt Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Mindenkit bántott a játék, az eredmény, remélem, tanultunk belőle, bízom abban, hogy ezúttal megtaláljuk az ellenszert.

Arra a felvetésre, hogy nem pöröghet-e esetleg túl a csapat a túlzott bizonyítási vágy miatt, a szakvezető ezt válaszolta:

– A játékosok vannak olyan állapotban, hogy megítéljék, mi az, ami esetleg rizikós, és mi az, amit be lehet vállalni. A 0-4 miatt van pikantériája ennek a mérkőzésnek, de alapjába véve ez a meccs is ugyanolyan, mint a többi – hangsúlyozta Bódog Tamás, hozzátéve: van veszély abban is, ha a játékosok nem veszik komolyan az egyik kiesőjelölt elleni ütközetet, ugyanis ebben az esetben „komolyan pofára lehet esni”.

Ki a gödörből

A tréner mindig igyekszik valami váratlant kitalálni, húzni, többek között a legutóbbi, Haladás elleni soproni mérkőzésen ebbe a kategóriába tartozott, hogy a válogatott kerettag Ugrai és Nono Villar is csak a kispadon kezdett.

– Azért edző az edző, hogy gondolkodjon, hogy találjon ki olyan dolgokat, amivel esetleg meglepheti az ellenfelet. Nem volt könnyű „Ugival” elfogadtatni, hogy nem kezd, de végül is „ült” az, amit elgondoltunk. Most nem tervezem, hogy a kispadra ültetem, de majd meglátjuk… – fogalmazott a DVTK szakmai igazgatója.

A Diósgyőr a legutóbbi három összecsapását megnyerte, miközben 10-1-es gólarányt produkált, így most már inkább tekingethet előre, mintsem hátra:

– Mindig a következő meccs­re kell figyelni, mert gyorsan tud változni a helyzet. Az biztos, hogy jól jöttünk ki abból a gödörből, amiben voltunk – hangsúlyozta Bódog Tamás, aki szombaton 25. alkalommal ül majd a DVTK kispadján.

Az Észak-Magyarország érdeklődött arról is, hogy a szakmai igazgató miként értékelné a nyáron az NB II-es Vácból érkezett középpályás, Tóth Barnabás munkáját, teljesítményét? – akit egyébként a Haladás ellen a 32. percben le kellett cserélni.

– Igen, azért jött le, mert meghúzódott. Ha bekerül, szeretne bizonyítani, jó alany, de nem egyszerű valakinek teljesíteni, ha az NB II-ből az NB I-be lép. Ebben a pillanatban kiegészítőember, még kell fejlődnie, és akar is fejlődni – mondta róla Bódog Tamás.


[poll id="1582"]


Játékosszavak

Antal Botond, a DVTK kapusa: – Volt olyan időszak, amikor nem úgy jöttek ki a meccsek, amikor lehetőséget kaptam, de most az, hogy zsinórban én állok a kapuban, van bizalom felém, magabiztosságot ad, erre lehet építeni. Remélem, a hétvégén még jobban kijön a lépés... Az elmúlt három meccsen csak egy gólt kaptunk, ez elsősorban annak köszönhető, hogy stabilabb, összeért a csapat védekezése.



[related-post post_id="3666219"]

[related-post post_id="3668625"]

[related-post post_id="3664714"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!