BOON - Sport - DVTK

2016.09.22. 09:55

Közepes, gyenge – utolsó helyen a Diósgyőri VTK

Dunaújváros, Miskolc - Az évad hatodik vereségével az utolsó helyre csúszott a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Dunaújváros, Miskolc - Az évad hatodik vereségével az utolsó helyre csúszott a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

A labdarúgó NB I 10. fordulójában szerdán este az MTK Budapest csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese Dunaújvárosban. Ha valakit a tudta nélkül teleportáltak volna erre a meccsre, feleszmélése után biztosan nem a folyó parti település jutott volna eszébe, hanem sokkal inkább Kongó, mert a stadion ilyen volt, az ürességtől. Nem is olyan régen, amikor még ilyen-olyan okok miatt, büntetésből zárt kapus meccseket rendeztek a honi labdarúgás élvonalában, azokat is többen látták, mint ezt a mostani mérkőzést.

Mindent tisztán

A kb. 50 fős vendégtábor, a néhány tucat semleges és kedvenceit a fővároson túlra is elkísérő MTK-drukker jelenléte nem igazán idézett futballhangulatot annak ellenére, hogy a vendégszektorból azért érkezett tisztességgel a biztatás a meccs elején. Meg a kispadokról is. Furcsa volt, hogy szinte mindent tisztán lehetett hallani a játéktérről, mintha be lettek volna mikrofonozva a résztvevők. A két csapat közül az előző, a szombati fordulóhoz képest az MTK-nál történtek nagyobb változások, ugyanis a Diósgyőrnél csak annyi volt a különbség, hogy Nemes helyett Németh M. lett a kezdő a bal oldali védő, felfutó szerepkörben. A fővárosiaknál a Honvéd vendégeként elszenvedett ötgólos vereséget követően a védősort újra alkotta Teodoru Vaszilisz, a fővárosiak szakvezetője, a DVTK egykori futballistája, akinek testvére, Borisz évek óta a diósgyőri utánpótlásban edzős­ködik.

A fiatalabb Teodoru Bakit és Vadnai hagyta ki a kezdőből, Grgic és Vukmir középre állítása mellett döntött, Poórból pedig bal oldali védőt csinált, a 4-1-4-1-es felállást választva. Horváth Ferenc, a DVTK szakvezetője maradt az 5-3-2-nél, de nem a hadrenddel volt gond, hanem azzal, hogy nem úgy pörögnek a piros mezesek, mint a legutóbbi meccs 20. percétől. A vendégek támadójátékától az első játékrészben két olyan veszélyes beadásra futotta, amelyekre középen No­vothny érkezett, de a csatár nem érte el a meredek labdákat, és volt még Makrainak egy szép elfutásra, tisztára játszásra, aminek a végén a lövése nem sikerült, de a 21. percnek ez az eseménye volt az első kaput eltaláló kísérlete a DVTK-tól. A túloldalon sem volt sok lehetősége az MTK-nak, de ezek azért nagyobbat szóltak: Kanta hagyott ki egy ziccert a félidő közepén, az első játékrész hosszabbításában pedig Gerának volt egy góllal kecsegtető elfutása, aminek a végén keresztbe ellőt a kapu előtt. De emiatt nem kellett különösebben idegeskedniük a fővárosiaknak, mert ekkor már vezettek, a 34. percben született sarokrúgás utáni fejes góllal, amelyet Poór jegyzett, aki két védő között, zavartalanul ugorhatott fel bólintani.

Fordulás

A második játékrészben valamivel többet volt a labda a Diósgyőrnél, de ebből a kaput veszélyeztető lehetőséget kettőt sikerült összehozni. Az 50. percben Bognár lövését kellett védenie Petkovic kapusnak, a 92.-ben pedig Nikháziét. A túloldalon, a fordulás után Vogyicska, a hajrában pedig Torghelle és Grgic kísérletei után kellett jól közbeavatkoznia Radosnak. Egyébként pedig ment a közepes gyártás a DVTK részéről, a vendég mezőnyjátékosok közül senki nem volt képes arra, hogy valami kis pluszt hozzá­tegyen a játékhoz, valami váratlant, elismerésre méltót produkáljon.

Bár a mecc­s előtt Horváth Ferenc abban reménykedett, hogy sok sprintet lát majd játékosaitól, ilyen csak elvétve akadt, nem is szólva a széleken remélt elfutásokból. A sok pontatlan passz és egy rém rossz lövési kísérlet után a vendégszurkolók kórusban kiabálták, betűhibával azt, hogy durva gyenge (d helyére egy másik betűt kellene tenni, de ez lapunkban nem lenne idézhető). Nem volt jó az MTK sem, de ők legalább szereztek egy gólt és ezzel három pontot, míg a DVTK részéről a sok közepes teljesítmény összességében egy gyenge produkciót eredményezett, és az ennek következtében elszenvedett újabb vereséggel, a zsinórban nyolcadik nyeretlen meccsel a 12 csapatos NB I utolsó helyére csúszott a piros-fehér gárda.

- ÉM-BCS -


Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Diósgyőri VTK

1-0 (1-0)

Dunaújváros, 150 néző. V.: Pintér (Kelemen, Szert).

MTK Budapest: Petkovic (0) – Okuka (5), Grgic (6), Vukmir (6), Poór (6) – Vass (5) – Gera (4), Kanta (5), Borbély (5), Vogyicska (4) – Torghelle (4). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vela (3), Lázár (4), Lipták (4), Tamás M. (4), Németh M. (3) – Bognár (3), Daushvili (4), Elek (4) – Novothny (4), Makrai (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Bognár helyett Nono Villar (3) a 60., Gera helyett Ramos (-) a 63., Daushvili helyett Nikházi (-) a 71., Novothny helyett Bacsa (-) a 76., Vogyicska helyett Katona (-) a 93., Okuka helyett Baki (-) a 93. percben.

Sárga lap: Lipták a 30., Vass az 51. percben.

Gólszerző: Poór (1-0) a 34. percben.

Teodoru Vaszilisz: – A múlt heti vereség után célfutballt kellett játszanunk, meg kellett szereznünk a három pontot. Mivel mi lőttünk egy gólt, megérdemelten nyertünk. A DVTK stabil csapat, sok jó játékossal, stabilan is védekeztek, jól jött a kapusuk. A három pontot elődömnek, Garami Józsi bácsinak ajánlom, aki nehéz napot él át mostanában.

Horváth Ferenc: – Nem volt egy jó mérkőzés, nem azt kaptam, amire számítottam, az MTK egy gólt tudott rúgni és ezzel nyert. Talán egy kapura lövésünk volt, így pedig nehéz győzni. Nagyon csalódott vagyok.



Dunaújváros, Miskolc - „Nagyon csalódott vagyok.” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az MTK elleni 1-0-ás idegenbeli vereséget követően.

Dunaújváros, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 10. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata idegenben lépett pályára az MTK ellen Dunaújvárosban szerdán 19.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!