BOON - Sport - DVTK

2016.09.24. 13:43

DVTK vs. DVSC - "Látom mi az, ami miatt nem megy jól a csapatnak"

Miskolc - A labdarúgó NB I 11. fordulójában, szombaton 18.00-tól a Diósgyőri stadionban DVTK – Debreceni VSC meccset rendeznek.

Miskolc - A labdarúgó NB I 11. fordulójában, szombaton 18.00-tól a Diósgyőri stadionban DVTK – Debreceni VSC meccset rendeznek.

Az utolsó, vagyis a 12. helyezett csapat a 8. helyezettet fogadja, és mivel a két gárda között 3 pont a különbség, egy esetleges hazai győzelemmel pontszámban beérhetné az egyik piros-fehér gárda a másikat. Persze ez elérhetetlen távolságra lévőnek tűnik, ha a DVTK szerdai, Dunaújvárosban, az MTK vendégeként bemutatott produkcióját vesszük alapul.

Mindent megtesznek

– Nehéz arról beszélni, hogy mire számítok a Debrecen ellen, mert másra számítottam szerdán is, úgyhogy teljesen felesleges erről mondani bármit is… Nagyon szoros a mezőny, három ponttal nagyot léphetnék előre. Nem szeretnénk a szünetet az utolsó helyről kezdeni, megteszünk mindent azért, hogy ez ne így legyen – mondta csütörtökön, vagyis az MTK elleni vereség másnapján Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy látja-e az okokat, amelyek a csapat jelenlegi helyezéséhez vezettek, így felelt: – Azt gondolom, hogy hozzávetőlegesen meg tudom határozni, hogy mi az oka ennek, és próbálom ezt orvosolni, azokkal az eszközökkel amelyek a rendelkezésemre állnak. Látom mi az, ami miatt nem megy jól a csapatnak.

Hogy konkrétan mik ezek, azt hiába kérdeztük, és a szakvezető egyetlen ilyen okot sem kívánt a nyilvánosság elé tárni érdeklődésünk ellenére. Arról egy picivel többet mondott Horváth Ferenc, amikor az MTK elleni vereséget követő azon nyilatkozatával kapcsolatban kapott kérdést, hogy mit kell érteni ezalatt, hogy mást kell csinálni, mint eddig.

– Nehéz dolog, de valahogy meg kell értetni a játékosokkal, hogy a saját karrierjükkel is játszanak, illetve nem is játék ez, hanem véresen komoly dolog – mondta a szakvezető. – Játék az életünkért, már ha ez játék. Tudomásul kell venni, hogy nagyon komoly dologról van szó, vagyis, amikor azt nyilatkoztam, hogy valami mást kell csinálni, nem játékrendszerváltásra gondoltam. Behatároltak a lehetőségeink ezzel kapcsolatban, mert amióta öt védővel játszunk, összesen négy gólt kaptunk, ebből kettőt pontrúgásból, így valamilyen szinten stabilizáltuk a védekezést, de sajnos előre nem vagyunk annyira eredményesek. Amikor négy védővel szerepeltünk, akkor elég sok gólt kaptunk, és most, amikor ötről négy védőre álltunk át, szétesett tőle a védekezésünk. Úgyhogy nem ebben, hanem abban gondoltam változást, hogy most majd megpróbálok olyan embereket betenni a csapatba, akiknek fontos a Diósgyőr.


[poll id="1235"]


Hogy kikre gondolt a szakvezető? Kérdésünkre az érintett azt felelte, hogy elsősorban azokra, akik itt nevelkedtek, akik pontosan tudják, hogy miről van szó, mert nekik biztosan fontos a diósgyőri labdarúgás ügye.

Tanult belőle?

Ennek kapcsán szóba került Oláh Bálint esete is, aki a Gyir­mót elleni meccs után került ki a keretből. Róla annyit mondott Horváth Ferenc, hogy nem azért született vele kapcsolatban ez a döntés, mert ne tudná mit jelent a DVTK-ban játszani, hanem mert nem profiként viselkedett. Viszont a szakvezető azt is hozzátette: reméli, ebből az esetből tanult a saját nevelésű játékos.

Szó esett arról is, hogy a Gyi­rmót elleni 60, és a Mezőkövesddel szembeni 118 sprint után, az MTK ellen mennyi volt ez a szám, de erről nem tudott még konkrétumot mondani a szakvezető.

– A sprintek száma nem erőnléti, hanem akarati tényező – fejtegette a diósgyőri szakvezető. – Ez a csapat nem engedheti meg magának, hogy ne 200 fokon égjen, ha a 100 is kevés, főleg, ha néha ez utóbbit sem éri el. Ezen mindenképpen változni kell.


[poll id="1124"]


OTP Bank Liga, 11. forduló:

  • Vasas-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00, v.: Solymosi
  • Paksi FC-MTK Budapest 18.00, v.: Vad II.
  • Budapest Honvéd-Videoton FC 18.00, v.: Berke
  • Swietelsky Haladás-Gyirmót FC, Sopron 18.00, v.: Iványi
  • Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 18.00, v.: Andó-Szabó (élőben: dvtk.boon.hu)
  • Ferencváros-Újpest FC 20.30, v.: Kassai
  • A tabella:

    1. Vasas 10 6 1 3 12-7 19 pont

    2. Ferencváros 10 5 3 2 19-11 18

    3. Swietelsky-Haladás 10 5 3 2 14-11 18

    4. Videoton FC 10 5 2 3 22-11 17

    5. Budapest Honvéd 10 5 2 3 16-8 17

    6. Újpest FC 10 4 2 4 13-12 14

    7. MTK Budapest 10 3 3 4 5-11 12

    8. Debreceni VSC 10 3 2 5 12-16 11

    9. Paksi FC 10 2 4 4 9-12 10

    10. Mezőkövesd Zsóry FC 10 2 4 4 11-15 10

    11. Gyirmót FC 10 2 4 4 5-14 10

    12. Diósgyőri VTK 10 2 2 6 10-20 8


    A diósgyőri szurkolótábor egységes és töretlen

    Miskolc - A sokak által irigyelt fanatikus diósgyőri szurkolótábor a gyengébb eredmény ellenére is egységes, ennek jeleként közös vonulásra invitálnak mindenkit a szombati DVTK - DVSC meccs előtt.

     

     

    Leisztinger áldását adta a büntetésre, nincs edzőkérdés Diósgyőrben

    Miskolc - Átlagban fejenként 200 ezer forintba „fáj” a rosszul szereplő labdarúgócsapat tagjainak a szankció.

     

     

    Edzőtáborba vonul a DVTK és közlemény is várható

    Miskolc - A labdarúgó NB I utolsó helyén tanyázó Diósgyőri VTK a háromhetes bajnoki szünet alatt edzőtáborba vonul, de nem egy szuper szálláshelyre.

     

     

    MTK vs. DVTK - Videó: Elek és Rados magyarázkodott a szurkolóknak Dunaújvárosban

    Miskolc - Egymást követő hetedik bajnokiján sem tudott nyerni a Diósgyőri VTK, ráadásul az MTK elleni vereséggel a tabella utolsó helyére csúsztak a piros-fehérek, következhetett az újabb eszmecsere a fanatikusokkal...

     

    Ingyenes a DVTK - DVSC meccs, de regisztrációs jegyet váltani kell

    Miskolc - A szurkolók és a DVTK vezetése számára is elfogadhatatlan a csapat utóbbi hetekben látott szereplése, ezért a klubvezetés döntésének értelmében a szombati DVTK - DVSC mérkőzés megtekintése mindenki számára ingyenes.

     

    Közepes, gyenge – utolsó helyen a Diósgyőri VTK

    Dunaújváros, Miskolc - Az évad hatodik vereségével az utolsó helyre csúszott a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!