Sport

2014.05.13. 16:43

Magyar Kupa-döntő: 19 órakor!

Budapest, Miskolc - Meghallgatásra talált a kérés: a korábban tervezettnél hamarabb kezdődik a labdarúgó MK finálé.

Budapest, Miskolc - Meghallgatásra talált a kérés: a korábban tervezettnél hamarabb kezdődik a labdarúgó MK finálé.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának kedd délutáni döntése értelmében a korábban tervezettnél másfél órával hamarabb, vagyis 19.00-kor kezdődik a jövő héten vasárnap Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban, a labdarúgó Magyar Kupa döntő az Újpest FC és a Diósgyőri VTK csapatai között.

Az előzmény(ek)

Az ügy előzménye, hogy Fekete Zsuzsa újságíró, a Dunamelléki Református Egyházkerület munkatársa, mint DVTK szurkoló, a maga, és a Diósgyőri Női Szurkolói Klub nevében a múlt héten csütörtökön levelet írt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amelyben kifejtette álláspontját a Magyar Kupa döntő kezdési időpontjának megváltoztatása mellett, és kérte, hogy a 20.30-as kiírást módosítsák, és korábban induljon útjára a labda a Puskás Ferenc Stadionban.

Az indokok között szerepelt, hogy bár a szövetség nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a nézőket, a családokat visszacsalogassák a lelátóra, és egyre több családbarát mérkőzést rendeznek, de a tervezett fél kilences kezdési időpont nem nevezhető családbarátnak. Fekete Zsuzsa azt is kifejette levelében, hogy várhatóan több ezer utazni szándékozó diósgyőri drukkert hátrányosan érint az, hogy tömegközlekedési eszközzel nem tud hazajönni a fővárosból a késő este véget érő összecsapás után, ugyanis Budapestről Miskolcra 22 óra után már nem indul vonat, és úgy fogalmazott, hogy ,,mind a budapesti helyszín, mind a késői időpont csak az újpesti szurkolóknak kedvez, így a feltétételek már a kezdő sípszó előtt is egyenlőtlenek”. Levelét azzal zárta, hogy ,,amennyiben valóban fontosnak érzik a szurkolók jelenlétét, és az MLSZ részéről nem csupán PR-fogás a „családbarátság”, bízunk benne, hogy megfontolják kérésünket”.

Hogy minél több szurkoló legyen

A kérés meghallgatásra talált, pénteken már érezni lehetett, hogy lehet belőle valami, és sokan már hétfőn várták annak a hírnek a bejelentését, ami végül kedden délután látott napvilágot.

– A Magyar Labdarúgó Szövetséghez az elmúlt napokban rengeteg megkeresés érkezett, e-mailben, telefonon és személyesen is, amely a Magyar Kupa időpontjának korábbi időpontra helyezésével volt kapcsolatos – válaszolta megkeresésünkre Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Természetesen a szövetség látván, hogy a diósgyőri drukkerek részéről felvetett probléma –, mely szerint tömegközlekedési eszközzel 20.30-as kezdés esetén nem tudnának haza utazni, – akceptálandó, így megkezdte az egyeztetést az érintett klubokkal, és a televíziós közvetítési jog tulajdonosával, hogy a tervezettnél korábban kezdődjön a kupadöntő. Mivel ezt a felvetést minden érintett támogatta, hiszen közös érdek, hogy minél nagyobb létszámban legyenek jelen a szurkolók ezen a futballünnepen, ennek a nagy hagyományokra visszatekintő sorozatnak az idei fináléjában, így a Magyar Labdarúgó Szövetség a szurkolók érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, hogy módosítja a Magyar Kupa döntő kezdési időpontját, ennek értelmében május 25-én, vasárnap 19.00-kor kezdődik az Újpest FC – Diósgyőri VTK találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!