BOON - Sport - DVTK

2016.08.12. 00:53

DVTK stadion: kibontották a borítékokat

Miskolc - Úgy néz ki, hogy végre megtörténhet az előmozdulás a hosszú ideje „álló” projektnél.

Miskolc - Úgy néz ki, hogy végre megtörténhet az előmozdulás a hosszú ideje „álló” projektnél.

Csütörtökön volt a következő, ötödik határideje annak, hogy kiderüljön, vannak-e pályázók az új Diósgyőri stadion megépítésére. Korábban azt írtuk, hogy ezen időpont-módosításokra azért volt szükség, mert az ajánlattévők menet közben kérdéseket intéztek a kiíróhoz, és ennek során néhány részletet pontosítani, tisztázni kellett.

Egy határon belül

A beérkezett borítékokat csütörtökön kora délután nyitották ki Budapesten, és ezek után kiderült, hogy két ajánlat érkezett a lehetséges kivitelezőktől – lapunk meg nem erősített információi szerint. Bár próbáltuk, nem tudtunk kapcsolatba lépni a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőivel, de annyit sikerült megtudni, hogy a pályázók közül az egyik van értékhatáron belül. Pénteken talán bővebb tájékoztatással szolgálnak az illetékesek, mindenesetre azon is sok múlhat – legalábbis időben –, hogy a másik, vesztes ajánlattévő nem támadja-e meg a döntést, nem fellebbez-e ellene.

A Diósgyőri Stadion kivitelezésével együtt jár az MVSC Sporttelep fejlesztése, a projektre összesen 10.915 milliárd forintot fordít az állam. A tervek szerint a DVTK szeptember 24-én játszaná utolsó meccsét a régi stadionban, aztán Mezőkövesdre költözne albérletbe (amíg nem lehet átmenni a Vasút-pályára). Amint az ismert, az évek óta tervezett stadion UEFA IV-es besorolású lenne, és 14 798 szurkoló foglalhatna benne helyet.

ÉM


Miskolc - Focimeccsek lennének Miskolcon, amennyiben sikeres lesz Budapest 2024-es kandidálása.

Miskolc - Miskolcon is lehet(ne) három csoportmérkőzés három év múlva, amennyiben nyer a magyar pályázat. 2019-ben fiatalok küzdenének a DVTK-stadionban, öt évvel később ötkarikás résztvevők.

Miskolc - Ha elkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Kubikban, a focistáknak menniük kell.

Miskolc - Vajon tényleg szeptember 24-én rendezik az utolsó bajnoki mérkőzést a Diósgyőri stadionban?

Miskolc - A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.

Miskolc - Egyelőre még nem a Diósgyőri stadiont bontják, csak az építésére pályázók anyagait.

Miskolc - A héten újabb lépés történhet a Diósgyőri stadion ügyében.

Miskolc - Megjelent a hirdetmény: kiírták a stadion közbeszerzési eljárását.

Miskolc - Csütörtökön délelőtt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere és Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője tájékoztatta szurkolókat a DVTK Stadion helyzetéről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!