DVTK Stadion: A múltkor nem bontottak, kicsit módosult a határidő

Akt.:
Egyelőre csak maketten létezik
Egyelőre csak maketten létezik
Miskolc – A héten újabb lépés történhet a Diósgyőri stadion ügyében.

Idén május 12-én látott napvilágot az a hír, mely szerint kiírták a közeljövőben megépülő (?) új Diósgyőri stadion közbeszerzését. Mindezen ügyben közleményt adott ki Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala is, dr. Kriza Ákos polgármester aláírásával, s ebben az anyagban még az is szerepelt, hogy várhatóan szeptember hónapban elkezdődik a kivitelezés. A közbeszerzés ténye megjelent a TED (Tenders Electonic Daily), a közösségi szintű közbeszerzések hirdetményeinek adatbázisában, keresőjén is, ahol részletesen fel voltak sorolva a különböző kritériumok, valamint dátumok. Ezek egyike az volt, hogy a beérkezett tendereket június 27-én, hétfőn 10 órakor bontják ki a BMSK Zrt. budapesti, Hermina úti irodájában.

dvtk1

A DVTK Stadion látványterve, további képek a galériánkban >>>

Nincs szükség

Az ügyben elektronikus levelet küldtünk a BMSK Zrt. által közzétett címre, ebben érdeklődtünk arról, hogy megtörtént-e a tenderbontás, lehet-e tudni, hogy hány ajánlat érkezett, és feltettük azt a kérdést is, hogy mi lesz a következő lépés. A válasz rövidesen meg is érkezett, amelyet a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetői, Pásztor Ervin és Tóth Dénes jegyeztek: „2016. június 27-én nem történt meg az ajánlatok bontása a »Diósgyőri Stadion kivitelezése és az MVSC Sporttelep tervezése és kivitelezése vállalkozási szerződés keretében« tárgyú közbeszerzési eljárásban. Az ajánlattétel határideje módosult 2016. július 06-ra” – állt a lapunknak eljuttatott válaszlevében. Mikor, milyen fórumon hirdethetik ki a győztest hivatalosan? – érdeklődtünk erről is, a válasz pedig az alábbi volt: „Az ajánlattételi határidő 2016. július 06-ra módosult. A határidő lejártakor felbontják a beérkezett ajánlatokat. Ezt követően elbírálják a beérkezett ajánlatokat, majd az eljárás eredményéről szóló tájékoztatás megjelenik a Közbeszerzési Értesítőben.” A pályázók számát firtató felvetésre azt írták az ügyvezetők, hogy „miután nem történt meg az ajánlatok bontása, így az ajánlatok száma sem ismert”, illetve azt is leszögezték, hogy csak a határidő módosult, ezért nincs szükség új közbeszerzési eljárás indítására.

Az Észak-Magyarország információi szerint az egyik pályázó az a Market Építő Zrt. lehet, amely a DVTK-labdarúgó-­edzőközpont főépületét is építette, amelyet idén április 10-én adtak át Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

Októberig

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy ha minden rendben megy, akkor októberig még biztosan a stadionban játssza találkozóit a DVTK, aztán pedig Mezőkövesdre mennek a piros-fehérek – mivelhogy az ottani pálya van megnevezve tartalék helyszínnek az elfogadott klublicencben.

ÉM


Szeptembertől épülhet a stadion Diósgyőrben

Miskolc – Megjelent a hirdetmény: kiírták a stadion közbeszerzési eljárását.

DVTK Stadion: elhangzott a bűvös dátum

Miskolc – Csütörtökön délelőtt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere és Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője tájékoztatta szurkolókat a DVTK Stadion helyzetéről.