BOON - Sport - DVTK

2016.06.25. 09:34

DVTK: Egerszegi Tamás marad, eldőlt Ugrai Roland ügye

Bük, Miskolc - Szombaton jön a második edzőmeccs a Dunántúlon edzőtáborozó Diósgyőrnek.

Bük, Miskolc - Szombaton jön a második edzőmeccs a Dunántúlon edzőtáborozó Diósgyőrnek.

Pénteken is folytatta a munkát a hétfő óta a büki edzőcentrumban készülő DVTK. Az utóbbi egy-két napban lezajlott pár történés a csapatnál: csütörtök délután végleg elköszönt a többiektől (és a klubtól is) Miroslav Grumic. A június 29-én 32. életévét betöltő szerb-magyar kettős állampolgárságú támadó két és fél éve, 2014 februárjában érkezett az Andrássy útra, ahol 53 NB I-es meccsen 9 gólt ért el. Grumic távozásáról már bő egy hónapja hírt adott a klub, ám a játékos edzéslehetőséget kért és kapott is – amely eddig tartott. Információink szerint a csatár iránt szerb és magyar klub is érdeklődik. Arról pár napja írtunk, hogy hétfőn nem tudott elutazni Vas megyébe több fiatal sem iskolai kötelezettsége miatt, ám mostanra mindegyikük (Boros Gábor, Kitl Miklós, Kövér Kristóf, Nemes Milán, Ternován Patrik) befutott a táborba.

Érkezők

A Diósgyőrhöz egyelőre két új ember érkezett: Debrecenből a védő Lázár Pál, valamint a spanyol Racing Ferroltól a középpályás Diego Vela. Természetesen a „jövők” névsora velük nem ért véget, ugyanis a klubvezetés dolgozik azon, hogy tovább erősödjön a gárda kerete. Az egyik következő új ember a Haladás futballistája, Ugrai Roland, akiről a szombathelyiek honlapja írta meg, hogy Diósgyőrbe tart. Az Észak-Magyarország információja szerint péntek estére megegyezés született Ugrai ügyében és a csatár a DVTK-ban folytatja pályafutását.

Megfelelő karriermodell

Benczés Miklóstól, a DVTK sportigazgatójától, azon négy fiatal (Egyed Balázs, Csicsvári Milán, Icsó Zsolt és Balogh Alex) sorsáról is érdeklődtünk, akik kedd óta az NB II-es újonc cigándiakkal készülnek: – Miután a DVTK regionális utánpótlásközpont, felelősséggel tartozunk más klubok iránt is, többel partneri együttműködés is van. Ha arra lehetőség, mód nyílik, akkor próbálunk nekik is segíteni, figyelembe véve azt, hogy a saját fiataljaink számára is fontos, hogy megfelelő karriermodellt mutassunk nekik. Adott esetben azok a játékosok, akik kinövik az NB III-at, de jelenleg nem számítunk rájuk az NB I-es keretnél, egyfajta köztes megoldásként az NB II-be mehetnek. Vagyis itt találkozhat a másodosztályú klub és a mi szándékunk, az sem titok, hogy más helyről is érdeklődnek irántuk. Igyekszünk ebben a kérdésben is minél hamarabb dönteni.

Drukkolnak Eleknek

Az előző szezont kilencedikként záró Diósgyőrnél hetek óta kérdéses a lejáró szerződésű Egerszegi Tamás, valamint a válogatottal Franciaországban lévő Elek Ákos jövője. Velük kapcsolatban a sportigazgató az alábbiakat közölte:

– Egerszegi Tamás valószínűleg marad Diósgyőrben, nálunk folytatja pályafutását – árulta el az Észak-Magyarországnak Benczés Miklós péntek délután. – Ügynöke jelenleg külföldön tartózkodik, de remélhetőleg a jövő héten le tudjuk zárni ezt a témát. Elek Ákosnak egyelőre drukkolunk, hogy az Európa-bajnokságon még sok játékperce legyen, nemcsak a diósgyőri szurkolók, hanem minden magyar futballrajongó örömére.

Érdeklődtünk még Futács Márkó esetleges leigazolásáról, valamint arról, hogy jöhet-e még Miskolcra spanyol futballista, csatár.

– Sok játékossal tárgyalunk. Még az elején vagyunk az átigazolásnak, tudjuk, hogy a csapat további erősítésre szorul, s ennek érdekében mindent elkövetünk – szögezte le Benczés Miklós.

Szlovák ellenfél

A piros-fehérek ma lejátsszák második itteni (összességében harmadik) felkészülési találkozójukat, 17 órától Gyirmóton a szlovák Zlaté Moravce lesz Liptákék ellenfele. A küldöttség június 30-ig marad Bükön, majd a hazaérkezés után Miskolcon folytatódik tovább a felkészülés a július 16-án induló bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!