Megérkezett a DVTK-hoz Diego Vela Vázquez

Benczés Miklós és Diego Vela
Benczés Miklós és Diego Vela - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Három év után újra hispán labdarúgó van Diósgyőrben.

Lapunk csütörtök reggel óta azon dolgozott, hogy kiderítse, ki az a spanyol futballista, aki megérkezik aznap Diósgyőrbe. Amint az kiderült és amely este megerősítést nyert: a játékos nem más, mint a 24 esztendős Diego Ignacio Vela Vázquez, aki két szezonra írt alá.

A labdarúgó felnőtt karrierjét a Deportivo La Coruna B csapatában kezdte és 2009, valamint 2013 között 116 mérkőzésen 19 gólt szerzett. A 167 centiméter magas középpályás 2013 júliusában a Racig Ferrolhoz igazolt, ahol most járt le a szerződése. A Ferrol a 3. osztályban, az I-es csoportban a második helyen végzett, Vela 31 találkozón lépett pályára, 18 alkalommal kezdőként és 2 találatot ért el. A transfermarkt.de szakportál már szerdán a DVTK futballistájaként jegyezte Velát. Az új jövevény ma már együtt edz társaival.

Luque, Gallardo, Fernandez

Diósgyőrben az első spanyol játékos José Luque volt, aki 2011 februárjában érkezett Borsodba és 2013. június 30-ig futballozott az Andrássy úton, csakúgy, mint a 2011. június 17-én jött Francisco Gallar­do, továbbá a 2012. február 4-én szerződtetett Fernando Fernandez. A negyedik spanyol Enrique Carreno volt, fél szezon erejéig (2011. július–2012. január).

Gallardo 2013. augusztus 12. és 2014. május 25. között a Puskás Akadémiában is megfordult, és az ő segítségének köszönhetően látogatott el a diósgyőri klubvezetés (Szabó Tamás ügyvezető, Benczés Miklós sportigazgató, Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgató) nemrégiben Spanyolországba.

– ÉM-MI –


Zárt kapus…

A DVTK június 8-án kezdte el a felkészülést a következő, 2016/2017-es idényre és a csapat ma 17 órától lejátssza első felkészülési találkozóját. Egervári Sándor vezetőedző együttesének ellenfele a Budapest Honvéd lesz, a diósgyőri stadion centerpályáján. A klub tájékoztatása szerint a mérkőzést zárt kapuk mellett rendezik, az okot, hogy miért nem mehetnek be szurkolók, nem részletezték.