BOON - Sport - DVTK

2008.04.06. 22:04

Köteles Lászlóé az ötödik piros lap

<p>Köteles László már az ötödik DVTK-játékos, aki piros lapot kapott ebben a bajnoki szezonban.</p>

A 3. fordulóban a Zalaegerszeg ellen Farkas Norbertet a Tóth Norbert elleni szabálytalansága miatt kiállította Szabó Sándor a mérkőzés 62. percében. Ez megpecsételte a DVTK sorsát, az emberelőnyt kihasználva 4-1-re nyert a ZTE. Farkas Norbert először kétmérkőzéses eltiltást kapott, amit később egyre csökkentett a fegyelmi bizottság.

A második kiállítás nem járt ilyen súlyos következményekkel: Sopronban Abass Rassou második sárga lapja után a 65. percben kénytelen volt elhagyni a pályát, viszont a Sopron a hátralévő időben már nem tudta kiegyenlíteni Simon Attila gólját, így a DVTK 1-0-ra nyert, megszerezve első bajnoki győzelmét a 2007-2008-as szezonban. (Egyébként ezen a mérkőzésen debütált a Diósgyőr kispadján Vágó Attila.)

A harmadik kiállítás annyiban hasonlított a másodikra, hogy ezt is viszonylag rövid időn belül összeszedett két sárga lap előzte meg. Az viszont nagy különbség, hogy Pintér Zoltán piros lapja miatt - is - nagy vereségbe szaladt bele a Diósgyőr a 17. fordulóban Siófokon.

Sebők Vilmos kiállítása a 20. fordulóban a Kaposvár ellen a mérkőzés 2-1-es végeredményére már nem volt befolyással, hiszen a lap után már csak egy eredménytelen támadásra maradt ideje a vendégeknek, viszont Sebők Vilmos kétmérkőzéses eltiltást kapott, ami miatt a Honvéd és a Vasas ellen is foghíjas volt a védelem.

És ezután következett a Vasas elleni mérkőzés, annak is a 83. perce, mikor Köteles Lászlónak egy 16-oson belüli szabálytalanságért mutatta fel Kassai Viktor játékvezető egyből a piros lapot.

Összességében elmondható, hogy Rassou és Pintér Zoltán kiállítása teljesen jogos volt, míg Farkas Norbert szabálytalanságáról a fellebezés után kiderült, mégsem volt olyan súlyos. Sebők Vilmos a félpályánál az arcát védte a labdától, míg Köteles László szabálytalanságával kapcsolatban sokan abban sem biztosak, hogy a kapus szabálytalankodott, de aki ezt elfogadja, az is vitatja, egyből piros lapot ért-e.

  • Sárga és piros lapok
    Ki, melyik mérkőzésen, hányadik percben kapott figyelmeztetést a játékvezetőtől, és hány mérkőzést volt kénytelen kihagyni büntetésként.
  • Köteles László statisztikája
    Részletes statisztika: pályán töltött percek, sárga és piros lapok mérkőzésekre, bajnokságra és kupákra lebontva.
  • Sebők Vilmos statisztikája
    Részletes statisztika: pályán töltött percek, sárga és piros lapok mérkőzésekre, bajnokságra és kupákra lebontva.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A korábbi mérkőzések eredményei, a tabella változása és a további fordulók órarendje.
  • Kereszttáblázat
    A Labdarúgó Soproni Liga összes eddig lejátszott mérkőzése kereszttáblázatban.
  • Képek, videók
    Nézze vissza, mi minden történt a 2007-2008-as szezonban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!