BOON - Megyei kézilabda

2018.05.14. 19:52

Újra az élvonalban a mezőkövesdiek

Mezőkövesd - Érvényesült a papírforma: ismét NB I-es lett a fürdővárosiak férfi-­kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Érvényesült a papírforma: ismét NB I-es lett a fürdővárosiak férfi-­kézilabdacsapata.

A két borsodi mérkőzésén az történt, amit a hazai publikum várt. A második félidő derekától már kétség sem férhetett ahhoz, hogy egy év szünet után megyénknek megint lesz képviselője a legmagasabb osztályban.

Tűzijáték

A lefújás után olyan népünnepély kezdődött a városi sportcsarnokban, amilyenre nagyon régóta nem volt példa. Pénztárgépszalag-eső, tűzijáték, hangrobbanás és tánc köszöntötte az MKC tagjait, akik a küzdőtéren adták elő sokáig emlékezetes produkciójukat.

Az első örömszavakat Pető Péter technikai vezető fogalmazta meg:

– Egy év kihagyás után rögtön visszakerültünk az NB I-be. Ez olyan bravúr, amelyet kevesen vártak. Most jöhet az ünneplés, majd a jövő héttől kezdve hozzá kell fognunk az előttünk álló szezon megtervezéséhez.

A játékosok nevében a jobbszélső Jancsó Nándor kért szót:

– Az utolsó meccsen a papírforma nekünk kedvezett, mi voltunk a favoritok. Bebizonyítottuk, hogy a kézilabdában sincs lehetetlen: ezzel a gárdával csodát csináltunk. Mindenki egy irányba húzott, igazi csapatmunka volt! Az egész társaságot ki lehet emelni, mert nagyon sokat dolgoztunk, rengeteget készültünk, edzettünk, mindenkire hangoltunk a pályán és azon kívül, például a videóteremben. Le a kalappal az együttes előtt, örülünk az eredménynek, boldogok vagyunk, hogy feljutottunk. Talán senki nem gondolta még augusztusban vagy szeptember környékén, hogy a szétesett állapotunkból ilyen gyorsan talpra állunk. Akkor még azzal foglalkoztak a vezetők, hogy kik szabadok a piacon, kiket lehet idehozni, kik illenek a képbe. Nagyon alakítottunk, én pedig nagyon szeretnék itt maradni. Orosháziként mondom, hogy imádom ezt a környezetet: a csapatot, a közösséget és az egész várost.

Elnöki gondolatok

Pap Tamás, a Mezőkövesdi KC elnöke, miután az országos szövetség képviseletében jelen lévő Juhász Istvánnal (aki egykor a csapat edzője is volt, most utánpótlás-programvezető) átadták az érmeket, így nyilatkozott lapunknak:

– Amikor átvettük a klubot, Kovács Bencén kívül gyakorlatilag egy játékos sem volt a látóterünkben. Mindössze abban reménykedtünk, hogy az NB I/B-ből nem fogunk kiesni. Ahhoz képest ezek a srácok, akiket összeszedtünk, maximálisan odatették magukat és megnyerték a bajnokságot a klubnak, a nézőknek, a szurkolóknak. Van feladatunk bőven, most kezdődik az igazi munka, rá kell kapcsolni még egy fokozattal. Sokkal több munkánk lesz, mint eddig volt. Az NB I már más „kávé­ház”: mi azért dolgozunk, hogy biztosítsuk az ehhez szükséges feltételeket.

- ÉM-KT -


A nézőtéren

Mikulás Gábor, a klub volt elnöke: – Büszke vagyok arra, hogy ilyen erős bázissal és csapattal rendelkezünk.

Abóczkiné Erzsike törzsszurkoló: – Az egész meccset végigkiabáltam és dudáltam. Egészen biztos, hogy vasárnap nem lesz hangom.


Jegyzőkönyv

Férfi kézilabda NB I/B., 26. forduló

Mezőkövesdi KC – ÓAM-Ózdi KC 35-29 (14-12)

Mezőkövesd, 800 néző. V.: Horváth Z., Simó A.

Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Jancsó N. (4), Padla J. (1), Sándor Á. (7), Jóga N. (7), Kovács B. (1), Menyhárt M. (8). Csere: Pásztor (k), Bartók (k), Vojinovic (6), Zelei B. (1), Fábián (-), Rozmán (-), Hangyel N. (-), Hostisóczki T. (-), Dohány R. (-). Edző: Drizner Péter.

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – Harkó K. (1), Stáb B. (6), Szabó T. (3), Kocsis Cs. (6), Nyeste B. (8), Kerekes R. (2). Csere: Mátrai P. (k), Csépányi G. (2), Nyitrai J. (-), Farkas B. (1), Bárdos M. (-). Edző: Szakál György.

Drizner Péter: – Köszönöm a csapatnak az egész évet. Tavaly augusztusban csupán a legmerészebb álmainkban szerepelt, hogy bajnokok lehetünk. A szezon közben aztán egyre erősebbé, igazi csapattá váltunk. Ezek a fiúk elérték, hogy a kezdeti félházas meccsek után, a közönség visszatért a lelátókra. Rájuk voltak kíváncsiak az emberek, megérdemelték az aranyat. Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek, akinek része volt a sikerben.

Szakál György: – Ilyen játékkal és hozzáállással a bajnok otthonában ki lehet kapni. A rendelkezésemre álló játékosok lehetőséghez jutottak és jól teljesítettek ezen az estén. A végére elfogytunk, a hazaiak ezért teljesen megérdemelten nyertek. A csapat nevében gratulálunk a Mezőkövesdnek az NB I-es tagság megszerzéséhez.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!