Jegyzet

2022.02.11. 15:30

Nyíltan

Fontos a felsőoktatási intézménybe készülők számára a megfelelő tájékozódás, mely elsősorban a kiszemelt objektumokat veszi célba, de testvér, barát, jó ismerős is hasznos tanácsokkal szolgálhat a bizonytalankodó választás előtt állóknak.

Pap Gyula

Fotó: edited by Costin D

Henrik fiam évek óta – a Konnekt Egyesület keretében – részt vesz a pályakezdő fiatalok mediációjában. Tőle tudom, hogy milyen nyílt, impulzív és információgazdag beszélgetések zajlanak találkozóikon, ahol fiatal pályakezdőket faggathatnak középiskolás végzősök az iskolai tanulmányokról, de még inkább arról, mi várja őket az egyetemi tanulmányok elvégzése után. Hiszen a kellemes felsőoktatásban eltöltött évek szerencsés, ha konkrét cél irányába viszik a leendő hallgatót. 

 

Népszerűek az egyetemi nyílt napok is, szívesen mennek a középiskolások. 

 

Különösen vonzó lehet köreikben, befolyásolja döntésüket, ha a vaskos tananyag mellett felcsillanhat – mint a Miskolci Egyetem esetében – a hasznos gyakorlati tudás megszerzésének lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!