jegyzet

2021.09.08. 17:37

Feketén

Elképesztően meglódult az építőipar az elmúlt években.

Horváth Imre

Fotó: ÉM Archívum

Ehhez kellett a rengeteg önkormányzati beruházás, amelyet a pályázatok generáltak, a lakáspiac felfutása a javuló foglalkoztatás, a fizetőképes kereslet, na és persze az állami támogatások okán, illetve a rengeteg lakásfelújítás a családi támogatásoknak köszönhetően. Utoljára talán a rendszerváltás környékén volt egyszerre ennyi munka és hozzá kapcsolódva ennyi cég és dolgozó az építőiparban. Sajnálatos, hogy a közben eltelt harminc év nem sokat javított a vállalkozásoknál a foglalkoztatási és munkavédelmi szabályok betartásában.

Az építőipar sokáig listavezető volt a fekete- és szürkefoglalkoztatás terén, és mostanra is csak némiképp javult a helyzet. Pedig az ember joggal gondolná azt, hogy 2021-ben, amikor a cégek már 2022-re vállalnak csak munkát, mert annyira tele vannak megbízással, ezzel már nem kellene, hogy gond legyen.

Az egyik ismerősöm is az építőiparban dolgozik. Azt mondja, egyébként jól lehet keresni, csak bármikor előfordulhat, hogy nem fizetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!