Jegyzet

2021.09.29. 17:32

A munka világa

Kis túlzással, amióta világ a világ, mindig voltak, vannak és lesznek munkanélküliek.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Politikai érától függetlenül erről a hol széles, hol keskeny rétegről bizony gondoskodni kell. Irányultságtól függ, hogy ez a segítség pontosan miben is nyilvánul meg. Ellenszolgáltatás nélküli pénzbeni segély, abban reménykedve, hogy majd csak fordul a kocka, tömegesen nyílnak meg a lehetőségek és mindenki megélhetésre lel az úgynevezett elsődleges munkaerőpiacon – ez az álomvilág kategóriája.

Az elfogadhatóbb lehetőség, ha valamilyen értelmes tevékenység, közösség érdekében végzett munka révén elvárunk valamit a kapott anyagi javak fejében. Most igazán ez a módi. Azzal a reménnyel, hogy a közmunkát végzők hozzászoknak a rendszeres munkavégzéshez, visszaszoknak a munka világába és amennyiben a munkahelyteremtő programok révén új lehetőségek nyílnak a szabad piacon, akkor ott találják meg a megélhetésüket lényegesen jobb feltételek mellett. Mindez persze ingatag, de más lehetőség nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!