Jegyzet

2021.07.29. 20:02

Felfelé

Fogják a fejüket az autósok, mert egekben az üzemanyag ára, kisebb vagyonokat kell tankolás után a kutakon hagyniuk.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

De az is háborog, akinek nincs kocsija, mert ha a benzin és a gázolaj drágul, akkor mindenért többet kell fizetnünk. Sokan nem értik persze, hogy a termékek ára miért csak a felfelé tartó változást követi, a lefelé tendálót szinte soha. Mit lehet tenni, mint minden termék árát, az üzemanyagét is a kereslet és kínálat határozza meg.

Azért lehet, hogy mégis kellene megoldást találni. Talán nem bosszankodnánk annyit az árak miatt, ha kevesebb üzemanyagot fogyasztanánk. Például a termékeket nem fuvarozgatnánk országokon, kontinenseken keresztül. Tudom persze, hogy emögött is üzlet áll, hiszen nem szállítanák, ha nem érné meg. Kérdés az is, miért megyünk mindenhová autóval, ahová gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel is lehet. Tudom jól, erre is megvan a válasz, sietünk, mindent gyorsan, várakozás nélkül szeretnénk elintézni. Az idő pénz. A pénz miatt pedig benzint veszünk, hogy rohanhassunk. Hová is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!